Kertvárosi gasztroesemény

3 órája

Az is kiderült, melyik halászlében lubickolt a legnagyobb hal

Bográcsban, serpenyőben végezték az uszonyosok. A hagyomány nem szakadt meg, idén is megrendezték Kertvárosi Halászléfőző Versenyt.

Rimóczi Ágnes

Nem kevesebb, mint tizenkettő bográcsban rotyogtak a kitűnő halászlevek Szolnokon, a tizenhetedik alkalommal megrendezett Kertvárosi Halászléfőző Versenyen. A közelmúltbeli eseményen a szakadó eső, a hűvös idő sem volt akadálya annak, hogy nagyszámú baráti társaság, víg kedélyű ember mérje össze tudását a „fakanál csatában”.

halászlé kertváros
A sok, finom halászlé mellett serpenyőben sült halételek is készültek a versenyen
Fotó: Bali István


– A halászlé főzését akkor kell befejezni, ha a hüvelyk- és mutatóujj összeragad az étel gőzében – mondta az egyik versenyző.

Mindez délután egy órakor már megvalósult, amikor is a zsűri értékelését várta mindenki nagy izgatottan.

A képzeletbeli dobogó felső fokára az Olajbányász Horgász Egyesület csapata léphetett fel, „ezüst fakanalat” a Szivattyú csapata kapta meg, harmadik hellyel Kovács Tibornak kellett megelégednie. A zsűri különdíjjal jutalmazta a legnagyobb hallal feltálalt halászlét, erre Varga Zoli (Joli) lehetett büszke – olvasható az esemény beszámolójában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában