Szép gesztus

2 órája

Ovisok ültek a közgyűlés székein – óvodások látogattak Szalay Ferenchez a minap – galériával és videóval

Nagy kíváncsisággal érkeztek a szandaszőlősi Munkácsy úti ovi nagycsoportosai a városháza dísztermébe. Cserfes óvodások látogattak Szalay Ferenchez, akik bátran válaszoltak a kérdésekre és szívesen beszélgettek a város vezetőjével.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Fotó: Mészáros János

Hangosan zengett a „Csókolom!”, ahogy kézen fogva bevonultak a kicsik a díszterembe. Óvodások látogattak Szalay Ferenchez, a közgyűlésnek is otthont adó tágas helyiségben foglaltak helyet a gyerekek. A csoport azért érkezett, hogy némi bepillantást nyerhessen a város vezetőjének mindennapjaiba.

Óvodások látogattak Szalay Ferenchez, a városháza díszterme mellett a házasságkötő termet is megtekinthették
Fotó: Mészáros János

Az asztalokon meglepetés is várta őket, kiszínezhető képeslap és egy müzli szelet formájában. A kicsik sem érkeztek üres kézzel, az egyik kislány és az óvónő együtt nyújtották át a csoport által készített kedves rajzokat, amelyek közül jó néhány a polgármestert ábrázolta. Szalay Ferenc megköszönte a kedves meglepetést, majd a gyerekekhez fordult:

– Sziasztok gyerekek! Bemutatkoznátok? – kezdte Szalay Ferenc, azzal a gyerekek egyesével elsorolták a neveiket.

Damjanich János, zászlók és lovak is szóba kerültek

A helyiség falát dísztő hatalmas és gyönyörű freskó kissé komor hangulata ellenére izgalmas témát adott a kicsiknek. Volt, aki rögtön a magyar zászlót szúrta ki, egy másik apróság az egyik úszó lovat sajnálta, megint valaki egy kutyát látott meg a képen.  

A polgármester igyekezett számukra is érthető módon elmagyarázni a festmény jelentését, középpontban Damjanich János alakjával, tetteinek jelentőségével.

– És azt tudjátok, milyen zászlók ezek? – mutatott fel a karzatról függő lobogókra Szalay Ferenc. A gyerekek szinte kivétel nélkül felismerték a magyar zászlót, és Szolnok lobogóját is. Azonban az Európai Uniós zászlóból valahogy amerikai lett, a székely lobogót pedig görögként azonosították.  Végül egy kisfiú mégis rájött, hogy uniós lobogót látnak, majd a székely zászló mivoltát is tisztázták.

A házasságkötő termet is megnézhették

A nagycsoportosok számára élményszámba ment a házasságkötő terem megtekintése is. Az egyik hatalmas, fali tükör azonnal elbűvölte őket, így miután mindenki alaposan szemügyre vette magát és a csoportot, besétáltak a terembe is.

– Nagy valószínűséggel a legtöbbetek szülei itt kötöttek házasságot. Sőt, az is lehet, hogy egy családtag ceremóniáján ti magatok szintén jártatok már itt – magyarázta Szalay Ferenc. A gyerekek érdeklődve hallgatták a polgármester szavait, a bátrabbak az ifjú pár és tanúik számára fenntartott székeket is kipróbálták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában