Görbült a bot

3 órája

Döbbenetes mennyiségű ragadozó halat fogtak az abádszalóki horgászversenyen

Több mint száz horgász szállt csónakba múlt hétvégén, az abádszalóki horgászversenyen, amely arról volt hivatott dönteni, hogy kik jutnak be a hazai pergető bajnokság döntőjébe. A verseny elképesztő halmennyiséget hozott, a horgászok egyik halat a másik után emelték csónakba.

Rózsa Róbert

A múlt heti változékony időjárás legfeljebb az emberek kedélyére gyakorolt kedvezőtlen hatást, a ragadozó halak kapókedvére csodálatosan hatott. Ezt bizonyította a múlt hétvégén megrendezett abádszalóki horgászverseny is: a Csónakos Pergető Országos Bajnokság középdöntője temérdek halat és legalább annyi izgalmat hozott.

abádszalóki horgászverseny, horgászok, pergető verseny, ragadozó halak, Abádszalók
Méretes csukákat is horogra csaltak az abádszalóki horgászversenyen
Fotó: MOHOSZ

A horgászok péntektől vasárnapig vallatták a Szalóki-medence vizét. Összesen 118 horgász – 59 páros – szállt csónakba azzal a céllal, hogy minél több és minél nagyobb ragadozó halat csaljon horogra.

Ez, mondhatjuk, igen jól sikerült: a három nap alatt összesen 2337 uszonyost fogtak ki, és a cudar idő ellenére is rendkívül izgalmas versenyt vívtak a duók.

Mint a Magyar Országos Horgász Szövetség beszámolt, a csapatok többnyire a balinok horgászatára építette taktikáját, de az őnök mellett jócskán fogtak csukát, kősüllőt és sügért is.

Kiválóan teljesített a pergető versenyen az abádszalóki duó: Enzsöl Gábor és Mérten András megnyerte az első és a második fordulót is, ám a harmadik napon alaposan megkeveredett a mezőny, a záró fordulón a szalókiak a 38. helyen végeztek. És mivel a bajnoki helyezéseket a három napon szerzett helyezések összesítése alapján határozták meg, a páros végül hetedikként zárt. Jóllehet, a három nap során fogott 59 halukra igazán nem lehet panasz.

A XXIV. Csónakos Pergető Országos Bajnokság középdöntőjét végül a Hodula Fishing csapata nyerte, második helyen jutott a döntőbe a Jadabo Fishing párosa, míg harmadikként a Fishing Republic kvalifikált.

– Azért választottuk helyszínül az Abádszalóki-medencét, mert mind a halak száma, mind a terület nagysága alkalmassá teszi arra, hogy most országos bajnokságot tartsunk rajta – nyilatkozta a verseny kapcsán a csónakos pergető szakág szövetségi kapitánya. Bosánszky Péter elmondta, az állatok védelme nagyon fontos volt a versenyen, ezért kifogott a halakat nem tették tartóba, mérlegelés után azonnal visszakerültek a vízbe a ragadozók. A kapitány hozzátette, egyszer majd szeretnénk világbajnokságot is rendezni a Szalóki-medencében.

Az abádszalóki horgászverseny végeredménye

XXIV. Csónakos Pergető Országos Bajnokság, középdöntő: 1. Hodula Fishing (Hodula Lajos, Hodula Tamás), helyezési pontszám: 12, 2. Jabado Fishing, 17 (Deák Ferenc, Hipszki Róbert, 3. Fishing Republic (Szarka-Kovács Tamás, Szilágyi Róbert), 32, 4. Angryfish.hu (Császár István, Koncz Dávid), 34, 5. Dragonfish II (Oláh Péter, Tóth László), 37, 6. Team Zandertime (Fejes András Péter, Szirtes Marcell), 37, 7. Fishing Aréna-Velence 2005 HE (Enzsöl Gábor, Mérten András), 40.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában