ROADPOL

3 órája

Leginkább a sofőrök vétettek a szabályok ellen, mutatjuk, hol hibáztak

A Magyar Rendőrség szeptember 16. és 22. között az ország egész területén ellenőrizte a passzív biztonsági eszközök használatát. A ROADPOL Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei akciójában közel 360 esetben tapasztaltak hiányosságot a rendőrök.

Pakainé Pusztai Nóra

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a Magyar Rendőrség 2024. szeptember 16. és 22. között az ország egész területén ellenőrizte a passzív biztonsági eszközök használatát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is árgus szemekkel figyelték a sofőröket és utasaikat.

roadpol
A Magyar Rendőrség Roadpol akciójához a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök is csatlakoztak
Fotó: Lang Róbert / Forrás: MW archív

– A rendőrök 359 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 292 alkalommal – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övet. A gyermekbiztonsági rendszert 11-en nem használták – közölte eredményként Mári Ilona, a Jász-nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a passzív biztonsági eszközök használatával a balesetek során bekövetkező személyi sérülések jelentős része megelőzhető, illetve a sérülés foka csökkenthető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában