Brüsszelben kezd a Ferencváros

2 órája

Nem játszik a Fradi ellen az Anderlecht legjobbja (videó)

A Ferencváros ma este játssza az első mérkőzését a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában az Anderlecht ellen. A belga klub kora délután az X-oldalán közölte, hogy a legértékesebb játékosuk, Anders Dreyer kihagyja a mai találkozót. A huszonhat éves támadónak ugyanis gyermeke született. Amíg Dreyer apai örömök elé néz ma, addig a Fradi belga játékosa először lép pályára a szülőföldjén.

MW

Anders Dreyer

Forrás: AFP

A belga Anderlecht otthonában kezdi meg újabb nemzetközi csoportkörös szereplését a Ferencváros. A zsinórban hatodik megszerzett bajnoki címet követően már a holland Pascal Jansen vezetésével jutott be az Európa-liga csoportkörébe a Fradi, amely a nemzetközi porondon sorozatban hatodszor lehet ott valamelyik nemzetközi sorozat főtábláján – írta meg az Origo. A nyáron igazolt 27 éves belga Philippe Rommens-nek különösen fontos lesz a ma esti találkozó, a belga középpályás először lép pályára a hazájában.

Első meccse lesz Belgiumban

Rommens Belgium északi, tehát flamand nyelvű régiójában egy kisvárosban, Wommelgemben született. Itt kezdett futballozni, majd a fivérével, Olivierrel együtt előbb a Lierse, majd a PSV akadémiáján nevelkedett. A neves eindhoveni klubnál nem, csak annak fiókcsapatánál, a Jong PSV-nél kapott profi szerződést, ahol két éven át Pascal Jansen volt az edzője. Innen az ismeretség, a Ferencváros nyáron kinevezett holland edzője nyilván ezért szorgalmazta Rommens leigazolását a magyar bajnokhoz. A zöld-fehérek játékosa a Jong PSV után további két holland klubnál (TOP Oss, Go Ahead Eagles) fordult meg, érdekes módon – noha korosztályos válogatott volt – Belgiumban még nem szerepelt, mi több, profi játékosként először szerda este az Anderlecht–Ferencváros Európa-liga-mérkőzésen lép pályára. Éppen ezért Belgiumban szinte ismeretlen, alig tudnak róla valamit.

Személy szerint nem aggódtam amiatt, hogy mit gondolnak rólam Belgiumban. Amikor a külföldi klubok érdeklődése növekedett, néha elgondolkodtam: tényleg nincs egy belga csapat sem, amely követne engem? Mert soha nem kaptam konkrét ajánlatot a saját hazámból. Talán a kivásárlási áram riasztotta el a klubokat

– nyilatkozta a középpályás az Anderlecht–Fradi meccse előtt. Philippe Rommens, ha nem is kiemelkedő, de megbízható játékkal mutatkozott be a Fradiban, az elmúlt hetekben azonban meglehetősen beleszürkült a mezőnybe. Szerda este kiderül, benne lesz-e a kezdőben az Anderlecht ellen, neki mindenesetre ez a célja, hiszen a nyáron ezért igazolt Magyarországra.

– Ez egy nagyon nagy klub is, ahol a szurkolók elvárásai magasak. Ha megnézzük a történelmét, hasonlóan nagy klub, mint az Anderlecht Belgiumban. Az első profi meccsem Belgiumban. Szép bónusz, hogy a barátaim és a családtagjaim most végre testközelből nézhetnek meg – fogalmazott Rommens. A ma esti mérkőzés előtt jó hírt kaptak a ferencvárosi szurkolók, ami akár növelheti is magyar rekordbajnok győzelmi esélyeit Brüsszelben.

Dreyer apa lett

A belga klub keretéből kimaradt a lila-fehérek legértékesebb játékosa, Anders Dreyer, a szélsőnek az elmúlt órákban ugyanis gyermeke született. „Anders Dreyer apa lett, és ezért nincs benne a keretben” – tudatta szikáran az Anderlecht.

Az, hogy a 26 éves szélső nem okoz majd zavart a Ferencváros védelmében, nagy könnyebbség a magyar bajnoknak.

A 26 éves dán válogatott játékos ugyanis az Anderlecht legértékesebb játékosa, a piaci értéke 15 millió euró. Ma este konzulok is segítik a magyar szurkolókat a Ferencváros belgiumi mérkőzésén. Négy konzul lesz szolgálatban, hárman a stadionban, a Lotto Parkban, egy konzul pedig az osztrák–német határon Passaunál fogja várni a szurkolói buszt, amely Budapest és Brüsszel között közlekedik. A Lotto Park stadionban az eddigi információk szerint összesen 451 vendégjegy talált gazdára, s telt ház lesz, a klub már a meccsnap előtt bejelentette, hogy nincs több értékesíthető belépője a 21 900 fő befogadására alkalmas stadonban.

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!