Gyérítés

2024.07.22. 19:30

Szúnyoggyérítés lesz Törtelen

A településen földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek július huszonhatodikán.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A gyérítésre a napnyugta utáni órákban számíthat a lakosság, amennyiben szükséges, a szakemberek pótnapokon végzik a folyamatot, július huszonhetedikén, huszonnyolcadikán, ugyanebben az időben – tájékoztatott Törtel község hivatalos oldala.

szúnyog gyérítés Törtelen
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Kiemelték, lehetőség szerint a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze, zárják el. Érdemes a kezelés idejére, valamint az azt követő órákban bezárni az ajtókat és ablakokat. A külső levegőt bejuttató mesterséges szellőzőberendezéseket kapcsolják ki.

Megakadályozhatjuk a lárvák kifejlődését

– A szabadban fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben és egyéb helyeken megülő esővízben egy hét alatt kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Az ingatlantulajdonosok lehetőleg rendszeresen ürítsék ezeket, illetve szüntessék meg, valamint gondoskodjanak az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemekről is – hangsúlyozták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában