Összefoglaló

2024.09.06. 21:00

A diákok versenyével kezdetét vette az idei gulyásfesztivál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Továbbra is hatalmas területen lángol a hulladék Szolnokon, egy Kőrösi úti telepen. A tűz csütörtökön délután keletkezett, a tűzoltók pedig még pénteken is dolgoztak a helyszínen. Mint kiderült, összesen hétezer négyzetméteren gyulladt ki a szemét a telepen. A környező épületekből tizenöt gázpalackot hoztak ki. 

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Reggel 8 órakor már összegyűltek a csapatok a Tiszaligetben. Diákok főzőversenye volt az első program a 26. Szolnoki Gulyásfesztivál pénteki napján. A napközbeni színes programokat a hagyományok szerint a tavalyi nyertes, idén a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezte.

Gyerekként ikertestvérről ábrándozott, felnőttként hármas ikreknek adott életet dr. Tornyi Zsuzsanna. A babák szépen cseperednek szolnoki otthonukban, szüleik oltalma alatt.

Ünnepélyes keretek közt adták át csütörtökön az „Akácliget Gyógy- és Strandfürdő új családi medencéjét. Az átadón elhangzott: a medence a legjobb alapanyagok felhasználásával készült.

Fél óra alatt több mint ezer évre való leletanyagot ástak-mostak ki a földből és az iszapból a Damjanich múzeum régészei a Tisza szolnoki (vár)szakaszánál pénteken délelőtt. A szakemberek munkáját lelkes önkéntes fémkereső csapat segítette.

Annak ellenére, hogy már egyszer lebukott, mégis visszament az újszászi vasútállomásra kerékpárt lopni az a tiszaszentimrei férfi, akit végül elfogtak a rendőrök. Kiderült, még további három lopásban is benne lehetett a keze.

Vagy azért mert megtetszett nekik a fajtiszta kutyakölyök, vagy azért, mert pénzt reméltek az eladásából, mindenesetre gyorsan elkapták a rendőrök azt a párt, akik elloptak egy husky-t egy jászapáti ház udvaráról. A husky végül hamar visszakerült a gazdájához a gyors felderítésnek köszönhetően, a pár egyik tagja pedig a gyermekotthonba, ahonnan elszökött. 

Egyre romlik a 255 éves, Szent Márton Római Katolikus templom állapota Tiszapüspökiben. Az épület több száz éves freskói lassan eltűnnek a beázások és a galambok ürüléke miatt, közben egy nemrég befészkelő denevér pedig a felbecsülhetetlen értékű, eredeti oltárképet rongálja.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval Szolnokon szeptember 5-én éjszaka, mikor a rendőrök ellenőrizték. A férfivel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt eljárást indítottak.

Nagy bizniszt láthatott az elektromos rollerekben az a 30 éves ceglédi férfi, aki fényes nappal vitte el a kétkerekűeket egy szolnoki ház udvaráról. A rendőrök még aznap este elfogták, kiderült, több is lehet a számláján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában