Jótékonysági főzés

2024.09.06. 17:00

Még finomabb az a gulyás, ami jótékony céllal készül

Vásárolj egy tál gulyást és támogass egy jó ügyet! – szólt a 26. Szolnoki Gulyásfesztivál jótékonysági főzőversenyének szlogenje. A meghívott csapatok pénteken délidőben ragadtak fakanalat.

Pakainé Pusztai Nóra

Immár hagyomány, hogy a szolnoki gulyásfesztivál pénteki napján meghívott csapatok jótékonysági célból főznek. Idén a jászkunsági vármegyeszékhely testvérvárosai és határon túli magyarok is fakanalat ragadtak. Vásárolj egy tál gulyást és támogass egy jó ügyet! szlogennel hirdették a péntek délutánt. 

Négytagú zsűri értékelte a jótékonysági főzőverseny ételeit
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

A gulyások eladásából származott összeget a szervezők ebben az évben a Kikelet Alapítványnak ajánlották fel. A szervezet a sajátos nevelési igényű gyermekek korai fejlesztéséhez szükséges eszközöket szerez be az összegből. 

Mint megtudtuk, a Kikelet Alapítvány alapvető célja, hogy a fogyatékosság miatt hátrányos helyzetben lévő 0-6 éves korú gyermekeket integráltan neveljék, gondozzák, támogassák a korai fejlesztést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában