Emlékoszlopot avatnak

2024.09.06. 15:32

Vastag Csaba is fellép a berekfürdői falunapon

Az estig tartó programban fellépnek bereki és csíkszentkirályi művészeti csoportok, délután énekel majd Vastag Csaba is.

Daróczi Erzsébet

Színes programokkal és finom kunsági ételekkel várják szombaton a látogatókat a Bereki Falunapra. A Berek téren 9 órától a bereki kertművelők vehetik át elismeréseiket a Bereki Kertbarátok Köre Egyesület vezetőitől, a Legszebb konyhakertek program keretében. 

falunap, vastag csaba
Vastag Csaba is fellép a berekfürdői falunapon
Fotó: Zsolnai Péter / Forrás: MW-Archív

Tíz órától Győrfi Lajos szobrászművész, Berekfürdő emeritus nagykunkapitánya, az általa két éve alapított Stella Cumaniae Díj idei díjazottjait köszönti. A 11 órás ünnepi megnyitó után az estig tartó programban fellépnek bereki és csíkszentkirályi művészeti csoportok, délután énekel majd Vastag Csaba is.

A falunap keretében, a Piac téren, fél 11-kor avatják fel a Stella Cumaniae Emlékoszlopot, Győrfi Lajos szobrászművész, emeritus nagykunkapitány alkotását. Beszédet dr. Bartha Júlia turkológus, néprajzkutató mond, közreműködik Csikos Sándor, a nemzet színésze, Berekfürdő emeritus nagykunkapitánya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában