Vízilabda

2024.09.06. 21:46

Szolnoki kupagyőzelem Egerben

A Szolnoki Dózsa Praktiker vízilabdacsapata nyerte a Pócsik Dénes emléktornát Egerben, miután a csütörtöki két győzelmét követően pénteken is jobbnak bizonyult mindkét ellenfelénél.

Varga Csaba

A Szeged ellen folytatta a tornát a szolnoki csapat, amely jó kezdés után négygólos előnyt épített fel a folytatásban. A záró negyedben ugyan csökkentették hátrányukat a szegediek, de a Dózsa újabb győzelmét nem fenyegette veszély.

vízilabda
Kovács Gergőt választották a torna legjobb játékosának
Forrás: Szolnoki Dózsa

Szolnoki Dózsa Praktiker–Szegedi VE 15–13 (4–2, 3–3, 4–2, 4–6) 

A Dózsából a center, Bedő Krisztián, míg az egriek közül három játékos is hiányzott. Kiegyenlített első negyed után Kovács Gergőék elhúztak és magabiztosan, a vártnál is nagyobb különbséggel verték vetélytársukat, és nyerték meg a tornát.

Szolnoki Dózsa Praktiker–Digi-Eger 17–7 (3–3, 5–2, 4–0, 5–2)

A mérkőzéssorozat legjobb játékosának a szolnokiak szélsőjét, Kovács Gergőt választották. 

– Mindenek előtt nagyon köszönjük az Egri Vízilabda Klubnak, hogy megszervezték ezt a tornát – mondta az egriek honlapján, Hangay Zoltán, a Dózse edzője. 

– Örülök, hogy együtt volt a csapat, a torna nagyon jól illeszkedett a felkészülésünkbe. Messzemenő következtetéseket nem akarok levonni a látottakból, mert tudom, hogy más lesz a bajnokság és egy egészen más Egerrel találkozunk egy hét múlva. Ez a környezet inspiráló, nagyon jól éreztük magunkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában