Önkéntes tűzoltók

2024.07.17. 16:00

Egyedi, 3D nyomtatással készült Szent Flórián szobrot lepleztek le Jászboldogházán - videóval

Megalakulásának 75. évfordulóját ünnepli idén Jászboldogháza Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. A jubileumra a lánglovagok régi álma vált valóra, hiszen elkészült a Szent Flórián szobor.

Illés Anita

A Boldogházi Strand Napja programsorozat keretében az idén 75 éves helyi önkéntes tűzoltó egyesület megalapítására is emlékeztek. Július 13-án, az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen leplezték le a Szent Flórián szobrot.

Szent Flórián
Szent Flórián szobrot avattak a jászboldogházi önkéntes lánglovagok. A köztéri alkotás a tűzoltó szertár előtt kapott helyet. 
Fotó: Pesti József

Speciális 3D nyomtatással, egyedi festéssel készült el a Szent Flórián szobor

- Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, aki azért vált jelképpé, mert élete a tűzoltóhivatás lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, a hősies bátorságot és az önzetlen segíteni akarást – kezdte a köszöntők sorát Szendrei Péter. Az önkormányzati képviselő, önkéntes tűzoltó kiemelte, hogy a tűzoltók munkája fizikailag, szellemileg és pszichésen egyaránt komoly felkészültséget igényel. Szolgálatuk megfizethetetlen értéket képvisel.

 Nincs ez másként az önkéntes tűzoltóknál sem, akik munkájuk mellett látják el a tűzoltási, műszaki mentési, valamint a helyi lakosság körében végzett tájékoztatási feladatokat. - A szobor speciális 3D nyomtatással készült és egyedi festést kapott. A talapzat és környezetének kialakítása hosszas munkát és alapos előkészületeket igényelt. Minden egyes mozaikdarabot gondosan válogattunk össze és helyeztünk el, hogy a végeredmény harmonikus és esztétikus legyen – mondta Szendrei Péter. A szoboravató ünnepséget megtisztelte jelenlétével Sörös Tibor is, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Tűzoltószövetség elnöke, aki gratulált a vármegye egyik legaktívabb önkéntes tűzoltó egyesületének az elmúlt évtizedekhez. Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester Szigeti András Őértük szólok című versével köszöntötte a lánglovagokat. Kispál Tamás az egyesület elnöke háláját fejezte ki bajtársainak és minden támogatónak, aki hozzájárult az emlékhely létrehozásához. A Szent Flórián szobrot a leleplezést követően Soós Tamás plébános szentelte fel. 


 

 


 


 

 


 


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában