Labdarúgás

3 órája

Szervezettségében bízik a Lurkó, jó helyzetkihasználásban a Kenderes

Az előző idényhez képest két megerősödött csapat találkozik a vármegye I. kilencedik fordulójában. Csupán három pont választja el a csapatokat a tabellán, a Lurkó Focimánia jelenleg az ötödik, a Kenderesi VSE viszont csak a kilencedik, azonban egy esetleges győzelemmel meg is előzheti a szolnokiakat.

Kovács Levente

A kilencedik fordulójához érkezik hétvégén a vármegye I.-es bajnokság. A párosítások közül az egyik legkiélezettebbnek a Lurkó Focimánia és a Kenderesi VSE összecsapás lesz, melyen nehéz megmondani előre, hogy melyik csapat zsebelheti be a három pontot.

Lurkó Focimánia, Kenderesi VSE, vármegye I.
A narancs mezes Lurkó Focimánia várja kedvezőbb helyzetből az összecsapást
Fotó: Nagy Balázs


Lurkó Focimánia FK–Kenderesi VSE

Szombat 14.00

Négy hely, de csak három pont választja el egymástól a két csapatot a tabellán, így kiélezett összecsapásra lehet számítani a Lurkó Focimánia és a Kenderes találkozóján. Utóbbi egy hárommeccses vereségszériát zárt le múlt héten a Mezőtúr bravúros legyőzésével, így felszabadultabban érkezhet Csillag Sándor együttese a szolnoki vegyiművek sporttelepre. A Lurkónak úgy tűnik, beváltak a nyári erősítései, hiszen nemcsak fiatalodott a gárda, de minőségben is előrelépett. A két együttes közül a szolnokiak tűnnek kiegyensúlyozottabbnak, emiatt pedig ők a mérkőzés esélyesei is.

A hazaiaktól Sándor Bence, Soltész-Nagy János és Szász Levente sem bevethető, míg a vendégeknél Karika Mihály eltiltását tölti.

Mesterszemmel

Balázs Béla, a Lurkó Focimánia vezetőedzője: – Nem készülünk különösen a hétvégi mérkőzésre, saját magunkkal foglalkozunk és azzal, hogy a fiatal játékosainkat tudjuk fejleszteni, a hibákat kijavítani. Létszámban és minőségben is előreléptünk az előző szezonhoz képest, így számomra nem meglepetés az idei szereplésünk, hanem elvárás. Örülünk a jelenlegi ötödik helyünknek, de nagyon szoros a mezőny, lehet, hogy jövőhéten már csak kilencedikek leszünk. A célunk nem változott, és szeretnénk a tabella első felében végezni. Általában harcos meccseink vannak, a helyzeteink mindig megvannak, az a kérdés, hogyan tudjuk ezeket kihasználni. Bő a keretünk, ezáltal sokat tudok változtatni, és főleg a szervezettségünkre, a lelkesedésünkre és a taktikai felkészültségünkre építünk. A Kenderes egy sötét ló számomra, nagyon jó játékosai vannak, ezáltal képesek bárkit legyőzni, emiatt úgy gondolom, hogy az aznapi forma dönthet majd a három pontról.

Csillag Sándor, a Kenderes vezetőedzője: – Egy kicsit olyanok vagyunk, mint a Batmanben az egyik gonosz, Kétarc. Ami nem feltétlen jó, szerencsére múlt héten a szebbik arcunkat mutattuk, és sikerült legyőznünk a Mezőtúrt. Ha jobban koncentrálnánk, akkor előrébb is állhatnánk a tabellán, hiszen a négy vereségünkből háromszor csak egy góllal kaptunk ki. A sok elpazarolt pont miatt szombaton pedig muszáj nyernünk. A Lurkó ellen tavasszal kettő–egyre alulmaradtunk, bár abból a meccsből nem indulhatunk ki, hiszen azóta megerősödött és megfiatalodott a csapatuk. Lendületes játékot várok ellenfelünktől, amely próbál majd kezdeményezni. Nekünk, ahogy legutóbb is tettük, a stabil védekezésre kell alapoznunk és jól kihasználnunk a helyzeteinket, ha ez meglesz, akkor jó esélyünk lehet a győzelemre. Szombat este Kenderesen sportbál lesz, ezt a meccs idejére félre kell tennünk, és csak a találkozóra fókuszálnunk.

A vármegye I. kilencedik fordulójának további párosításai: 

Szombat: Kunszentmárton–Jászapáti, Rákóczifalva–Jánoshida, Kisújszállás–Szajol, Jászfényszaru–Cserkeszőlő, Jászberény–Tiszagyenda, Mezőtúr–Tószeg, 14.00. Vasárnap: Tiszaszentimre–Törökszentmiklós, 14.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában