Éleslövészet

2024.07.31. 16:33

Félelmetesen ropogtak a fegyverek a szolnoki Holt-Tisza partján

A Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred szentesi katonái Szolnokon tartottak éleslövészet-gyakorlatot szerdán.

Mészáros Géza

A Szentesen települt Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonái szerdán Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár lőterén gyakorlatoztak. Mint azt hírportálunknak Ocsák Zoltán főhadnagy, az MH EUFOR Készenléti Erők lövész századának parancsnoka elmondta, alakulata éve elején Szarajevóból, egy bosznia-hercegovinai békemisszióból tért vissza.

NB Lövészet (2 of 20)
A készenlétis lövészek néhány hónapja tértek vissza szarajevói missziójukból, most pedig újabb küldetésekre készülnek
Fotó: Nagy Balázs

– A nemzetközi küldetés után egységemet készenlétbe helyezték, jelenleg így békeműveleti pisztoly-, gépkarabély- és távcsöves puska-lövészeti gyakorlatot tart a szolnoki helikopterdandár lőterén – számolt be legfrissebb hadászati feladatukról a századparancsnok. A főhadnagy elmagyarázta, hogy Szentesről 119 katona érkezett, akik Szolnokon biztonságos körülmények között, éleslövészettel készülnek fel az elkövetkezendő küldetésükre.

A lövészgyakorlat azonban a megjelölt reggeli órák helyett délelőttre csúszott, mivel a helikopterdandár forgószárnyasai a katonai lőtér mellett húzódó Holt-Tiszán tűzkészültségi vízkivételi gyakorlatot tartottak az újonnan beszerzett Airbus forgószárnyasaikkal. Miután pedig a helikopterek elhagyták a lőtér légterét, a lövészek folytathatták három fegyvernemben kijelölt éleslövészeti továbbképzésüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában