Lista

2024.06.10. 09:00

Tűz a szolnoki vármegyeházán, tyúktolvajok Tiszavárkonyban – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Rejtélyes csatát vívhattak annak idején Mesterszállás határában, zárás után kémfilmbe illő események történtek egy szolnoki valutaváltóban – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Régészeti szenzációt jelentettek be: rejtélyes csatát vívhattak Mesterszállás határában

régészet
Az évezredekkel ezelőtt élt népcsoport környékbeli nyomairól Kovács Péter régész számolt be
Fotó: Mészáros János

Rejtélyes ostrom színtere lehetett egykoron Mesterszállás környéke, ahol a közelmúltban kimmerektől (ókori sztyeppei nép) származó nyílhegyeket találtak szolnoki kutatók. Az évezredekkel ezelőtt élt népcsoport környékbeli nyomairól Kovács Péter régész számolt be.

2. Kigyulladt a szolnoki vármegyeháza, egy sérültet már elszállítottak a mentők - galériával, videóval

tűz
A tűzoltók, a mentők és a rendőrök is a helyszínre siettek
Fotó: Nagy Balázs

Tűz ütött ki múlt héten kedden a szolnoki vármegyeházán. Az épületből tódult kifelé a füst, többen is maszkban szaladtak ki. A dolgozók elmondása szerint egyszer csak telefonhívást kaptak, hogy azonnal hagyják el az épületet.

3. A nagy pénzrablás: zárás után kémfilmbe illő események történtek egy szolnoki valutaváltóban

Theft,,Burglary,And,People,Concept,-,Thief,Stealing,Money,From
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A rendőrök a napokban őrizetbe vettek négy szolnoki lakost, akik a megalapozott gyanú szerint közel 33 millió forintot loptak egy pénzváltóból. A férfi barátnője a váltóban dolgozott, innen jött az ötlet. A lopás estéjén a férfi élettársa záráskor nyitva hagyta a széfet, majd bezárta a váltót. Két másik társuk a helyszín környékét figyelte, míg az ötletgazda a korábban másolt kulccsal bement, és magához vett közel 33 milliónyi forintot és valutát.

4. Nem az különleges, hogy most viharok tépázták Szolnokot, hanem hogy az elmúlt években nem ez történt

Storm Clouds
Viharok jöttek, viharok mentek Szolnok felett a napokban, de ez nem annyira váratlan, mint hihetnénk
Fotó: Oliver Strewe / Forrás:  Illusztráció

Rövid időn belül kétszer is vihar dúlta fel Szolnokot a napokban. Nagykovácsi Zsolt, tószegi viharvadász szerint nem ez a szokatlan, sokkal inkább az, hogy a jelenség, a nagy vihar idáig váratott magára.

5. Erősítést kért a tyúkólból a várkonyi tolvaj, fotó készült arról, ami ezután történt

Szabadnapos rendőr érte tetten Tiszavárkonyban a tyúktolvaj párost
Forrás: Police.hu

Egy szabadnapos tiszavárkonyi körzeti megbízott telefonjára érkezett figyelmeztetés, miszerint a településen két ismeretlen feltűnően gyanúsan viselkedik, mindkettőről feltételezhető, hogy tolvaj. A rendőr azonnal a kocsijába ült és az utcákat róva egyszer csak felfigyelt egy ingatlan kerítésénél álló nőre. A rendőr figyelni kezdte, majd meglátta a bűntársát is, aki épp a tyúkólból mászott kifelé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában