Vízilabda

4 órája

Magabiztos Dózsa-siker Duisburgban

Továbbra is hibátlan a Szolnoki Dózsa Praktiker vízilabdacsapata az Eurokupa C csoportjában, miután a második forduló nyitómeccsén 17–9-es győzelmet aratott a német ASC Duisburg otthonában.

Varga Csaba

Mint tudjuk egy hete a Dózsa a világsztárokkal felálló Mladost Zágráb elleni szétlövéses győzelemmel kezdte a sorozatot. A Duisburg pedig 19–8-ra kikapott a rajton a tavalyi szezonban BL-döntős Pro Recco otthonában. A szolnokiak is tisztában voltak vele, hogy a Mladost elleni bravúr akkor ér sokat, ha a német klub otthonából is győztesen térnek haza. A Tisza-partiak soraiban tanulmányi elfoglaltsága miatt nem szerepelt a Mladost ellen három gólt szerző, Cseh Maxim.

Szolnoki Dózsa
Hangay Zoltán edzőt születésnapján győzelemmel köszöntötte a szolnoki csapat

ASC Duisburg (német)–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–17 (1–3, 2–8, 4–4, 2–2)

SZOLNOK: Bányai – Schmölcz 2, Kovács G. 1, Vámosi 3, Bedő 1, Kakstedter 3, Zerinváry 4, Szabó B. 2, Simon D. 1, Krasznai B., Teleki, Böröczky. Edző: Hangay Zoltán.

Duisburg: Barella – Guszakov 2, Eidner 1, Sinics 1, Metten 1, Nitta 1, Seifert 1, Metten 1, Gergelyfi 1, Nosnik, Dolff, Gelmalmazuglu. Edző: Vuk Vukaszonovics.

Dennis Eidner révén a német csapat szerezte meg a vezetést, a szolnokiak azonban bő másfél perc alatt Vámosi Bertold, Szabó Bence és Zerinváry Lóránd akciógóljával nagyot fordítottak az álláson. A folytatásban Kakstedter Bendegúz és Schmölcz Norman is duplázott, majd 3–6-os állást követően egy 4–0-s etappal a Dózsa lényegében el is döntötte a meccset. A nagyszünet után a csapatkapitány Kovács Gergő találatával már 11 gól volt a differencia a felek között, 4–15. Innentől a Dózsa visszavett a tempóból a lelkes hazaiak pedig éltek a lehetőséggel és szépítettek. A jó passzban lévő szolnoki gárda tehát

újabb győzelemmel köszöntötte edzőjét, Hangay Zoltánt, aki a meccs napján ünnepelte 36. születésnapját.

A magyar csapatok eredményei: 

B csoport: BVSC–Ortigia (olasz) 17–11. D csoport: Bp. Honvéd–Panathinaikosz (görög) 11–12.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában