Nem haboztak segíteni

2024.06.02. 15:22

Példás összefogás: közösen festették ki a sérült gyerekeket ellátó épületet – galériával

Példaértékű összefogásnak hála szépülhettek meg a sérült gyermekekkel foglalkozó karcagi Gólyafészek otthon falai. Nem haboztak festőruhát húzni, és segíteni a helyi Varró István Technikum és Szakképző Iskola diákjai, így villámgyorsan elkészült a munka a hétvégén.

Daróczi Erzsébet

A példaértékű kezdeményezés előzménye az volt, hogy a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény  Gólyafészek Otthona, illetve a Tóth Miklósné Alapítvány A Sérült Gyermekek Javára festőanyag támogatást kapott jótékonysági falfestéséhez a JUB Kft.-től. A festék tehát adott volt, és rövidesen az is kiderült, hogy ki fogja azt szakszerűen elhelyezni a falakon: a mintegy 500 négyzetméteres felület festése a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület, a Kádas György EGYMI és a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum és Szakképző Iskolájának összefogásával valósult meg.

jótékonysági festés,diákok,karcag
A jótékonysági festés az otthon ellátottjai jobb közérzetéhez és az ebédlő otthonosabbá tételéhez járul hozzá
Fotó: Daróczi Erzsébet

Szombaton pedig már be is fejezték a munkát: mint az Pintér Mónika vezető köszöntőjében elhangzott, a jótékony festés az otthon ellátottjainak jobb közérzetéhez és az ebédlő otthonosabbá tételéhez járul hozzá. A befejező napon jelen volt Pintér Csaba, a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület országos elnöke, Vida Tamás, a KSZC főigazgatója, Ökrösné Sajtos Anett, a Kádas György EGYMI tagintézmény-vezetője, Posztós Károly, az iskola szakoktatója, Dobróka Csaba a JUB Kft. képviseletében, a KSZC Varró István Technikum és Szakképző Iskola oktatói,  Kovács Sándor és Gyarmati István, illetve természetesen a diákok.

Szemléletformálásról is szól a jótékonysági festés

– A héten dolgozóink Nagy Krisztina telephelyvezetővel sikeresen megoldották a felújítás során adódó problémákat, így lakóink mindebből semmit sem éreztek, amiért köszönet jár, ahogyan azoknak a diákoknak is, akik részt vettek a munkában. Ez az összefogás azért példaértékű, mert nemcsak a segítségnyújtásról szól, hanem egyben a tanulók szemléletformálásáról is, miszerint segítsék mindig, minden pillanatban azokat, akik ezt igénylik – mondta Bíró Mónika.

Vida Tamás főigazgató köszöntőjében bemutatta a centrum nyolc oktatási intézményét, és arról is szólt, nem példa nélküli, hogy jótékonysági felajánlás van intézményeik, tanulóik által.

Önzetlenül, szabadidejüket feláldozva segítettek

– Ez a mai nap arra is kiváló alkalom, hogy diákjaink megmutathassák, megérdemelten kerültek saját korosztályukban a csúcsra, ráadásul önzetlenül, szabadidejüket áldozva festenek itt. Kívánom, hogy más szakmákból is kapjon hasonló felajánlást az otthon! – mondta Vida Tamás.

– Az iskola festő tanulóival hétfő óta végeztük az előkészítő munkákat, hogy a mai nap gördülékeny lehessen – tudtuk meg Posztós Károly szakoktatótól. Mintegy 500 négyzetméternyi felület festését fejezzük be diákok segítségével. Érdekesség, hogy az étkező festési eljárását nem a klasszikus megoldással, hanem szórástechnikával oldjuk meg, amiben az ipartestület országos elnöke, Pintér Csaba segít kollégáival a festő tanulóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában