Időjárás

2024.09.15. 07:00

Vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég

A nap folyamán kevés esély mutatkozik napsütésre.

Szoljon.hu

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég, a nap folyamán kevés esély mutatkozik napsütésre. Az éjszaka folyamán és a délelőtti órákban országszerte kiadós esőre kell számítani. Délutántól azonban a csapadék intenzitása fokozatosan gyengül, és egyre kevesebb helyen várható eső. Az északnyugati szél különösen a Dunántúlon válik erőssé, sok helyen viharos széllökésekre lehet számítani. Az ország más területein előbb délkeleti, majd északkeleti irányból érkező szél fúj, itt is előfordulhatnak időnként erős lökések. A nappali maximumok általában 9 és 15 fok között várhatók.

időjárás
Fotó: Getty Images / Forrás: Illusztráció

A portál azt is írja, hogy erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!