Kihívás

5 órája

Ragyogó őszi napsütésben tömegeket mozgatott meg a Jászság Dinamikája Futónap

Négy futamban, hat távon álltak rajthoz a futás szerelmesei szombaton Jászberényben. A Konkoly Electro Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében immár negyedik alkalommal rendezte meg a Jászság Dinamikája Futónapot, mely fantasztikus hangulatban telt.

Illés Anita

„Közösségépítés, összetartás, mozgás, társadalmi felelősségvállalás” mottó és természetesen a kellemes őszi idő szombaton sokakat csábított a Hűtőgépgyári sportpályára, ahol a Konkoly Electro Kft. és a Jászberényi Triatlon Egyesület – az önkormányzat, civil szervezetek és vállalkozások támogatásával – negyedik alkalommal rendezte meg a Jászság Dinamikája Futónapot. 

Jászság Dinamikája Futónap
Amatőrök és profik egyaránt kipróbálhatták magukat a Jászság Dinamikája Futónapon. Fotósunk az 1,2 kilométeres táv rajtját örökítette meg
Fotó: Pesti József

Kalandos programok színesítették a IV. Jászság Dinamikája Futónapot

Négy futamban, hat távon közel kétezren álltak rajthoz és teljesítették a kihívást. A legkisebbek, az ovisok és a náluk fiatalabbak háromszáz méteren tették próbára erejüket és kitartásukat. A mozogni vágyók felkészültségtől függően 1,2 km, 3,5 km, 14 km és 21 km távokon indultak.

Családok, baráti társaságok és munkahelyi közösségek is csatlakoztak a futónaphoz, melyet számos kiegészítő program színesített. A kalandokat kedvelőket többek között Bag Jump, exatlon pálya szórakoztatta. Sokakat vonzott például a logisztikai társasjáték, a szimulátor, az ugrálóvár és az interaktív íjászbemutató is. 

Adományozásra is lehetőség volt, a futók leadhatták az otthonról hozott vagy a rendezvényen vásárolt betétdíjas üvegeket és PET palackokat. A betétdíjakból összegyűlt összeget jótékony célra fordítják, melynek kedvezményezettjét szavazással döntik el. Az összefogással, támogatók segítségével megvalósult versenyen egyedi rajtszámot és befutóérmet kaptak a futók, a helyezetteket díjazták, sőt a legfiatalabb és a legidősebb versenyzőt is elismerték. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában