Programajánló

2024.09.05. 18:00

Kezdődik a szolnoki gulyásfesztivál, de egyéb programok is várnak pénteken a Jászkunságban

Számos színes, izgalmas programot tartogat már a pénteken a Jászkunság. Szolnoki Gulyásfesztivál, városnapok és nyárzáró rendezvény is szerepel az események között.

Molnár-Révész Erika

Míg Tószegen és Újszászon városnap, Szolnokon gulyásfesztivál várja a kikapcsolódni vágyókat, Tószegen pedig elkezdik búcsúztatni a nyarat a hét utolsó munkanapján.

szolnoki Gulyásfesztivál
A pénteki programok között szerepel a szolnoki gulyásfesztivál első napja, melyen a korábbi évekhez hasonlóan jótékonysági főzőversenyt rendeznek
Fotó: Nagy Balázs

Számos előadó lép fel a szolnoki gulyásfesztivál első napján

SZOLNOK Már ezen a napon elkezdődnek a szolnoki gulyásfesztivál programjai a Tiszaligetben. Reggel 8-tól délután 14-ig tart a diákok főzőversenye, déltől jótékonysági főzőverseny kezdődik, mely délután 15 óráig tart. 16-tól 19 óráig a  „Támogass egy jó célt!” című eseményre kerül sor, melynek lényege, hogy jótékonysági gulyás vásárlására van lehetőség helyben fogyasztással, vagy elvitellel. A nagyszínpadon 16 órától a Gedeon Reflets, 17.30-kor az USNK, 19-től Lotfi Begi, 20-30-tól a Figura, 22 órától Jaber, 23 órától pedig a Ravenfox áll színpadra. A kisszínpadon 18 órától a Que Pasa zenekar, 19-től a White Hearts, 20.15-től a Korona, 21.30-kor a Midller, 23-kor az RMB együttes, 00.15-kor az Echonald lép fel. 

A Verseghy Ferenc Könyvtárban a kínai asztrológia rejtelmeibe vezet be 16.30-tól Kácsor Judit asztrológus. 

Családi kalandtúrára hív a Szandaszőlősi Művelődési Ház délután 17 órától. Az eseményen egyebek mellett ügyességi, erő, logikai, gyorsasági, kerativitást igénylő feladatok is várnak a résztvevőkre.

Város napi és nyárbúcsúztató események is lesznek 

TÓSZEG Ezen a napon kezdődnek a Tószegi Nyárutó című rendezvény programjai a sportpályán. 18 órakor Gergor Bernadett lép fel egy Karády Katalin esttel, 20 órától Fekete lakkcipők címmel Komár László emlékkoncert kezdődik. 22 órától DJ Dominique zenél. Az esmény körülbelül 23.30-ig tart.

TÚRKEVE A rendhagyó Helytörténeti Délutánnal elkezdődnek a város napja rendezvényei 16.30-tól a Madarász Károly Művelődési Házban. Elsőként Kapás János múzeumigazgató Túrkeve régészeti emlékei a Terehalomtól a XVIII. századig című beszámolóját lehet meghallgatni, majd Kis Krisztián Bálint történelem tanár és idegenvezető mutatja be Túrkeve nyomdászatát. Ezt követően beszégetéssel egybekötött kiállításmegnyitó kezdődik Átalakulás folyamatban címmel, Finta Sándor szobrászművész egyenesági leszármazottja, Nagy Emese képalkotó festő, grafikus munkáiból.

ÚJSZÁSZ 16.30-tól rocker találkozóval indulnak a XXVII. Újszász Város Napja rendezvény programjai az iskola udvarán. 16:30-tól a 17 Zenekar
17.45-kor a Rock Dealers, 19-től a Ring of Destiny, 21 órától az Ossian lép fel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában