Árokszállási Nyár

2024.06.24. 07:30

Elő a fakanalakkal: a jászárokszállási gasztrokaland legjobb birkafőzőit keresik

A jászárokszállási önkormányzat és a Petőfi Művelődési Ház idén is megrendezi az Árokszállási Nyár programsorozatot. Már lehet jelentkezni a birkafőző versenyre.

Illés Anita

Az Árokszállási Nyári programsorozat keretében az önkormányzat és a Petőfi Művelődési Ház július 6-án, szombaton immár huszonharmadik alkalommal rendezi meg a Jászság legnagyobb szabású birkafőző versenyét a város főterén. 

Birkafőző
Július 6-án immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg a birkafőző versenyt Jászárokszálláson
Fotó: Pesti József

Június 28-ig lehet jelentkezni a birkafőző versenyre

A versenyző csapatok birkapörkölt és egyéb kategóriában indulhatnak, a nevezési díj ezer forint. Fontos információ, hogy a húst, a tüzelőanyagot, a tűzalátétet és a főzéshez szükséges kellékeket a főzőgárdáknak kell biztosítani, tüzelni csak fával lehet. A versenyzők kötelesek bemutatni a hús vásárlásáról szóló számlát, vagy a hús bevizsgálásáról szóló igazolást. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírása szerint minden csapatnak gondoskodni kell tűzoltó készülékről.

Az elkészült finom ételeket zsűri értékeli, melynek elnöke Csányi Sándor gulyáskirály lesz. A legjobbak a hagyományoknak megfelelően idén is értékes jutalomban részesülnek. A szervezők június 28-ig várják a baráti, családi, munkahelyi közösségek a jelentkezését a Petőfi Sándor Művelődési Házban.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában