Mit játsszunk?

Köllő Judit

Felnőttként sokszor hajlamosak vagyunk elveszni a hétköznapokban és megfeledkezni arról, milyen jó néha kikapcsolni és játszani. Emlékszem, gyerekkoromban keresztszüleimmel állandóan kint ültünk a teraszon, és éjjel-nappal kevertük a lapokat. 

Happy,Family,Playing,Board,Game,At,Home,,Happiness,Concept
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Ilusztráció

Ellenben sokan úgy gondolják, hogy mindez gyerekes és felesleges időpocsékolás, ami csak a kicsik számára nyújt szórakozást. Jómagam viszont pont az ellenkezőjét tapasztalom. A játék mindenkié, és folyamatosan az életünk része. A barátaimmal ugyanis szinte minden találkozó egy gyors kártyajáték, vagy társasjátékcsatába torkollik. 

Hatalmas nevetések és kiabálások közepette, önfeledten játsszunk, aminek következtében egy kis időre letehetjük a mindennapok sérelmeit. A közös játékok kivétel nélkül fergetegesek, és segítenek közelebb kerülni egymáshoz. A legjobb, amikor a nagy versengés közepette valamelyikünk nyer. Ilyenkor mindig óriási kacagás tör ki, mert hát sokan nem viselik jól a vereséget… A játék megtanított minket lazítani és közelebb is hoz egymáshoz, hiszen olyan szórakozást és biztonságot nyújt számukra, amelyhez hasonlót ritkán tapasztal az ember. 

Győri Nádai Rékát és Győri Zoltánt a Mit játsszunk? vlog megalkotóit nem hiába követik már 50 ezren a YouTbe-on. Céljuk, hogy a társasjátékozást, mint minőségi együtt töltött időt, népszerűsítsék.