Ígéretek

2 órája

Szentkirályi Alexandra: lakásügynökök helyett valódi lakásokkal kell enyhíteni a budapesti lakhatási válságot

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője azt javasolja, hogy a kormány és a főváros közösen kezdeményezze a lakhatási célú operatív programok felülvizsgálatát.

MW

Szentkirályi Alexandra sajtótájékoztatója Budapesten

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Lakásügynökök helyett valódi lakásokkal kell enyhíteni a budapesti lakhatási válságot – írta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Facebook-oldalán pénteken.

Szentkirályi Alexandra bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által létrehozott lakásügynökség a lakhatási válságot nem képes megoldani, „cserébe minden egyes nap csak viszi a pénzt a kasszából” és „totális kudarc”.

Mint írta, „gyakorlatilag a nullával egyenértékű” az az eredmény, hogy a 140 ezer budapesti bérelt lakásból fél év alatt mindössze két tucatot sikerült bevonni a programba.

Emlékeztetett rá, hogy a lakásügynökség felállítását Karácsony Gergely 2019-ben ígérte meg, de csak 2024-ben, az önkormányzati választási kampány kezdetére „tákolták össze”.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője azt javasolja, hogy „a pénzégető lakásügynökség” helyett a kormány és a főváros közösen kezdeményezze a lakhatási célú operatív programok felülvizsgálatát. Hozzátette, hogy az új terv keretében a pénzt kollégiumi férőhelyek bővítésére és megfizethető szolgálati lakások kialakítására fordítsák.

A lakhatási célú fejlesztésekre tervezett csaknem 20 milliárd forintos uniós forrást irányítsuk át olyan lakhatási program finanszírozására, ami érzékelhető módon képes enyhíteni a lakhatási válságot - fogalmazott a politikus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában