Asztalitenisz

2021.06.05. 11:58

Szudi Ádám nem tudta megvédeni címét

A zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor nem tudta vállalni az indulást a Gödöllőn rendezett országos bajnokságon, viszont Szudi Ádám egyesben ütőt ragadott.

Varga Balázs

Gödöllő 20210604 Asztalitenisz OB férfi egyes döntő Foto Árvai Károly Nemzeti Sport Szudi Ádám

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

A szolnoki versenyző a csoportküzdelmeket hibátlanul vette, szettet sem veszített három ellenfelével szemben. Ezt követően a főtáblán sem izzadt meg az első helyen kiemelt Szudi, aki hazai viadalokon továbbra is a Jászkun Volán SC színeiben indul: Ócsai Mátét 4:1-gyel, Vitsek Ivánt 4:0-val, majd Kishegyi Ákost is 4:1-gyel búcsúztatta. Ezután jöhetett a döntő, ahol azonban 4:2-re kikapott a második kiemelt Lakatos Tamástól, így a tavalyi bajnoki cím után ezúttal be kellett érnie az ezüstéremmel. Ennek ellenére nem szomorkodott a 25 éves játékos.

– Nagyon jól ismerjük egymást, együtt edzünk a válogatottnál. Ez egy nagyon éles, jó színvonalú mérkőzés volt. Örülök, hogy az Európa-bajnokság előtt volt lehetőségünk játszani egy versenyen – nyilatkozta a szolnoki asztaliteniszező a magyar szövetség honlapján, aki nemrég az Európa-kupában is ezüstérmet szerzett, miután akkori klubjával, az osztrák SPG Walter Welsszel vereséget szenvedett a francia AS Pontoise Cergy csapatától. Mint ismert, Szudi azóta a francia élvonalbeli SPO Rouen együtteséhez igazolt.

Megyénkből még egy versenyző vett részt az ob-n, a Kováts DSE Karcag játékosa, Fodor Roland egy győzelmet és két vereséget ért el, így nem jutott tovább csoportjából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában