Közélet

2014.11.11. 14:50

Új drogprevenciós program indul

Az elmúlt évek során egyre nagyobb fenyegetést jelent a kábítószer a gyermekekre.

Szoljon.hu

Ennek érdekében egy teljesen új prevenciós programot keltett életre a rendőrség, amely nem csak a gyerekeket, hanem elsősorban a szülőket célozza meg. Mint arról a program egyik előadója, Mészáros János alezredes lapunknak beszámolt, a megelőzés egyik lényeges pontja, hogy a család megfelelően működjön, mert így a gyermekek nevelése, a velük való törődés, gondoskodás már egy akadályt gördít a droggal való kapcsolatteremtésbe. A másik lényeges szempont a felismerés, ha már a fiatal fogyasztóvá vált, miként kell cselekedni, hogyan kell eljárnia a szülőknek.

Az alezredes kiemelte, már az általános iskolások is a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, hiszen a dizájnerdrogok előretörésével egyre szélesebb körben terjednek a kábító hatású szerek. Itt felhívta a figyelmet arra, hogy ezeknek az anyagoknak a fogyasztása több szempontból is veszélyes a használóra, hiszen kémiai összetételük, hatásmechanizmusuk nem ismert, sok esetben mérgezőek is. A program a kölcsönös kommunikációra épül, hangsúlyozta Mészáros János, hiszen ez teheti hatékonnyá a megelőzési munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!