Közélet

2013.03.22. 19:28

Nem szeretnék, ha megszűnne a jelzőrendszeres szolgáltatás

Eddig jól működött a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, de sajnos március 31-ig vissza kell adni a készülékeket – panaszolta egy tiszasülyi Olvasónk.

Szoljon.hu

– Nagyon bántja ez az ittenieket, hiszen nem kevés az idős ember és akadnak, akik egyedül élnek. Ez a készülék biztonságérzetet nyújtott számukra. Alá kellett írnunk, hogy tudomásul vesszük: elfogyott a pénz, a szolgáltatás meg fog szűnni március végével. Mindez visszafejlődést jelent a település számára – tette hozzá.

– A pályázati kiírás alapján 2012. december 31-ig működött volna a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás – tájékoztatott Pollák Tibor, Tiszasüly polgármestere. – Újabb pályázatot nem írtak ki ezen időszakon belül, mégis a szolgáltatás ideje három hónappal meghosszabbodott. Az érintetteket értesítenünk kellett a megszűnésről, ezért jártunk körbe és írattuk alá az erről szóló nyilatkozatot.

A szerdán azonban változás következett be ezen a téren. Nyilatkoztatták az érintett településeket, köztük Tiszasülyt is, hogy szeretnénk-e hogy továbbra is működjön a házi segítségnyújtás rendszere. Természetesen igennel válaszoltunk, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen sokat jelent ez az itt élő idős emberek számára. Vállaltuk a szolgáltatás Tiszasülyre eső költségét is. Így valószínűleg mégsem fog megszűnni a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a településünkön. Az erről szóló hivatalos választ március végéig várjuk – tette hozzá a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!