Közélet

2014.08.11. 11:50

Kiválóan felszerelt az új martfűi mentőautó

Az Országos Mentőszolgálat uniós fejlesztési programjának köszönhetően új mentőautóval gazdagodott a martfűi mentőállomás.

Szoljon.hu

Az új autó jelentősen javítja a mentés színvonalát, a térség lakóinak egészségügyi biztonságát. A martfűi mentőállomás hatáskörébe nyolc település, közel harminc ezer lakos ellátása tartozik.

A mentőautót korszerű technikával látták el, klimatizált és GPS navigációval is rendelkezik. Mind a dolgozók, mind a betegek komfortérzete nagymértékben javult, az ellátás is könnyebb. Újítás a transztelefonikus EKG rendszer, amely szintén helyet kapott az autóban, segítségével a mentőápolók közvetlen kapcsolatot tudnak teremteni a Debreceni Kardiológiai Központtal, ahol a kapott adatokat kiértékelik, és a beteg állapotának megfelelő kezelési protokollt tudják elvégezni.

Egy egyéni pályázatnak köszönhetően a mentőautóban a tizennégy év alatti gyermekek szállítási biztonságát növelő hevederrendszerrel ellátott vákuummatrac is található. Az új autó a „kiemelt” szolgálatot teljesítő kategóriába tartozik, amely a nap huszonnégy órájában készenlétben áll. Az állomás másik, szintén jól felszerelt autója továbbra is tizenkét órás nappali szolgálatot teljesít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!