Közélet

2013.05.07. 12:11

Húsz település kért fertőtlenítőszert a katasztrófavédelemtől

Összesen húsz Jász-Nagykun-Szolnok megyei település jelezte, hogy igényt tart a katasztrófavédelem által biztosított fertőtlenítőszerekre.

Szoljon.hu

Az igazgatóság négy kirendeltsége mérte fel, hogy az ár- és  belvíz levonulása után mely települések igényelnek folyékony fertőtlenítőt vagy klórmészt. A fertőtlenítőszerekre azokon a helyeken van szükség, ahol a víz kimoshatott szennyező vagy környezetre, emberre ártalmas anyagot, elöntött trágyadombot, kinti illemhelyezet, egyebet. A megyében Szolnok, Tomajmonostora, illetve Mezőtúr igényelte a legtöbb fertőtlenítőt. A szolnoki kirenletséghez tartozó önkormányzatok ma vehették át mindezeket a laktanyában, a kiosztás folyamatos. 

A katasztrófavédelem arra figyelmezetei a megyében élőket, hogy az állati tetemeket, szemetet, amelyet a víz hordott az udvarokra lehetőleg senki ne ássa el, annak begyűjtését szakemberekre kell bízni. Az átázott elektromos készülékeket üzembe helyezés előtt ugyancsak érdemes átvizsgáltatni. A kutak vizét is ajánlatos ellenőriztetni - tájékoztatta a Szoljon.hu-t, S.Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!