2015.01.02. 07:27
A fahéj az egyik legerősebb antioxidáns
A fahéj valóban a fa héja, hiszen vadon is termő, de termesztésbe is vont trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből készült fűszerről van szó.
A fahéjnak számos jótékony hatása van – írja a mindmegette.hu. Csökkenti a vércukor szintet: Egy amerikai kutatás szerint a fahéjban található aldehid segít a vércukorszint optimalizálásában. A kutatók megfigyelték, hogy a fahéj hatására csökken az éhgyomri vércukorszint, javult a szervezet inzulinválasza olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása a diabéteszben szenvedők számára is segítség lehet.
Segíti az emésztést: A fahéj elősegíti az élelmiszerek egészséges emésztését. A fahéjban lévő nyálka- és cseranyagoknak, valamint az illóolajnak köszönhetően pedig a gyomor-béltraktus működését is serkenti. Kevesen tudják, hogy a fahéjból tea is főzhető, ami erős emésztésserkentő hatással bír. Ráadásul Indiában rendszeresen használják puffadás ellen, mivel megakadályozza a gázok kialakulását az emésztés során. Erős antioxidáns: Antioxidánsok a fahéjban nagy számban fordulnak elő, amiért a fahéj képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéj immunerősítő hatása régóta nem vita kérdése, egyes kutatások szerint a világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike.