Kihívás

2 órája

Járhatatlan utak miatt idén új útvonalon indult a Zagyva-Hajta kerékpáros túra

A mozgás öröme, a közösségi élmény és a kellemes őszi időjárás szombaton sokakat a szabadba csábított. Mintegy hatszázan pattantak nyeregbe és tekerték végig a 33. Zagyva-Hajta Kerékpáros Teljesítménytúra választott útvonalát Jászberényben.

Illés Anita

A Zagyva-Hajta kerékpáros túra minden évben nagy népszerűségnek örvend. A jászberényi Lehel Termálfürdő és Kemping területén több száz kerékpáros állt rajthoz szombaton, hogy teljesítse a kihívást. 

túra
Az időpontváltozás ellenére idén is több száz kerékpárost vonzott a Zagyva-Hajta túra 
Fotó: Pesti József

Vadregényes tájon keresztül haladt keresztül a túra útvonala 

Célja többek között a kerékpáros turizmus erősítése, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a Zagyvamenti és a Hajta természetvédelmi területeinek megismertetése. A kihívást eredetileg szeptember 28-ára hirdették meg, ám az esőzés miatt elmaradt az esemény, a szervezők egy héttel későbbre halasztották. Az időjárás azonban kedvezőtlenül alakult, járhatatlanná vált a túraútvonal, így október 5-én sem tartották meg a nagy népszerűségnek örvendő szabadidős programot. Az új időpontot október 12-ére írták ki. Közben a szervezők számos útvonalbejárást követően végül úgy döntöttek, hogy a járhatatlan utak miatt megváltoztatják a túra kezdő szakaszát. Négy táv közül lehetett választani: az előző évekhez hasonlóan most is a 18 és a 32 kilométeres táv volt a legnépszerűbb, az 50 és 80 kilométeres erőpróbán az edzettebb kerékpárosok indultak. A túrát teljesítők az élményeken túl kitűzővel és oklevéllel gazdagodtak. 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában