Tárgyalás

2 órája

Itt a nagy bejelentés: megegyeztek az alpolgármesterek személyéről Jászapátin

Konszenzusos döntés született Jászapáti önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról, amely október 15-én kerül az alakuló ülés elé. A részletekről a város közösségi oldalán élő videóban számolt be pénteken Illés Gergő polgármester és Borbás Zoltán képviselő, a vármegyei közgyűlés alelnöke. A rendkívüli bejelentés során kitértek az alpolgármesterek személyére, a bizottságok összetételére. Közölték azt is, hogy új elemként létrehozzák a közbiztonsági tanácsnoki tisztséget.

Illés Anita

Hosszas tárgyalások után megállapodásra jutottak az önkormányzat új működési szabályairól Jászapátin. Ennek részleteiről Illés Gergő polgármester és Borbás Zoltán önkormányzati képviselő, a vármegyei közgyűlés alelnöke a város közösségi oldalán pénteken délután tett bejelentést. 

bejelentés
Illés Gergő polgármester (balra) és Borbás Zoltán (jobbra) Jászapáti közösségi oldalán tett bejelentést az egyeztetések eredményéről 
Fotó: Jászapáti Város facebook oldala

A bejelentés szerint nem tervezik a bizottsági struktúra átalakítását

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a június 9-i választáson Illés Gergő, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben Egyesület és a Tisza Párt által támogatott független jelölt lett a polgármester. A Fidesz-KDNP öt, míg a függetlenek három képviselői mandátumhoz jutottak. 

– Az egyeztetések során arra törekedtünk, hogy a választói akarat tükröződjön mind a bizottságok összetételében, mind az alpolgármesterek kiválasztásában. Az előző struktúrához hasonlóan két társadalmi megbízatású alpolgármester segítheti majd a munkámat. A függetlenek Borics László képviselőt, a kormánypártok pedig Andrási Istvánt javasolták – jelentette be élő videóban a város közösségi oldalán Illés Gergő. Kiemelte: új elemként szerepel a közbiztonsági tanácsnoki tisztség létrehozása, melynek betöltésére Kállai János képviselőt kérték fel. A bizottsági struktúra változatlan marad: Pénzügyi és Gazdasági, valamint Oktatási és Társadalmi Bizottság kezdheti meg a munkát. 

– A két bizottság összetételét illetően hosszabb egyeztetésen vagyunk túl. A kialakult személyi összetétel garancia arra, hogy azt a magas színvonalú szakmaiságot, amit a polgármester maga és a város vezetése elé elvárásként támasztott, azt lehetőség szerint mindkét oldalról erősíteni tudjuk. Bár a választók úgy döntöttek, hogy női képviselő ebben a ciklusban nem kerül a testületbe, mégis külsős tagként kizárólag nőket delegáltunk a bizottságokba. A konszenzus két vezérlő elv, a szakmai elvárás és a helyi önkormányzati törvény alapján született meg. Bízom benne, hogy gyümölcsöző együttműködés alakul ki a város fejlesztése érdekében – avatott be a megállapodás részleteibe a kormánypárti Borbás Zoltán. 

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökének Illés Pétert, tagjainak Kállai Jánost, Lóczi Lászlót, Borbás Zoltánt, külsős tagjának pedig Kovács Annamáriát javasolják. Az Oktatási és Társadalmi Bizottság élére Farkas Ferenc kerülhet, tagjainak Kállai Jánost, Ádám Jánost, külsős tagjainak Burik Bernadettet és Pádárné Otta Máriát ajánlják. A végső döntést a képviselő-testület alakuló ülésén hozzák meg, mely október 15-én, kedden 16 órakor lesz a Pájer Antal Művelődési Házban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában