Önkormányzat

2 órája

„Pont került a vitára, hogy jó irányba halad-e a város” – megalakult az új képviselő-testület Tiszafüreden

Letetették esküjüket a polgármester és a képviselők: szerdán megalakult az új képviselő-testület Tiszafüreden.

Rózsa Róbert

Megalakult az új képviselő-testület Tiszafüreden, miután a Tisza-tavi járási székhelyen szerdán megtartották az önkormányzat alakuló ülését. Az ülésen az újraválasztott Ujvári Imre polgármester arról szólt, annak idején több ciklusra szóló munkára kérte és kaptak felhatalmazást.

megalakult az új képviselő-testület Tiszafüreden, testület, Tiszafüred, önkormányzat, Ujvári Imre, polgármester, képviselők, eskü
Letették az esküt, megalakult az új képviselő-testület Tiszafüreden
Fotó: Facebook.com / Ujvári Imre

Megalakult az új képviselő-testület Tiszafüreden

A városvezető szavai szerint nagy fába vágták a fejszéjüket tíz éve. Új időszakot akartak kezdeni, úgy látták, kinőtték a belvárost, az orvosi rendelőt, a múzeumi kiállítóhelyeket, mint mondta, sok lemaradásunk volt.

Ujvári Imre emlékeztetett, kezdetben sok bizalmatlansággal szembesültek, a belváros átalakítása országos kritikát kapott. Ennek ellenére dinamikus fejlődés indult el a városban, nagyívű beruházások mentek végbe, amelyek hosszú évekre meghatározzák majd a város arculatát.

A tiszafürediek – fogalmazott – 2019-ben és 2024-ben is pozitívan értékelték ezt a munkát, ezzel szerinte pont került azoknak a vitáknak a végére, hogy Tiszafüred jó irányba halad-e.

Kitért arra, most sem néznek könnyű időszak elé, de annak idején nem számoltak a járvánnyal, a háborúval, az energiaválsággal sem, ám mindezek ellenére sem tört meg a város fejlődése.

Megerősítik a városüzemeltetést, utakat, járdákat építenek

A polgármester kiemelte, letettek egy, a következő évekre vonatkozó fejlesztési programot az asztalra. Ennek lényege, hogy biztos alapokon, az elmúlt évek tapasztalatinak segítségével építkeznének.

Eszerint Tiszafüreden kiemelt figyelmet kap majd

  • az egészségügy fejlesztése,
  • a lakosság életminőségét javító beruházások,
  • a gyógyfürdő és tanuszoda megvalósítása.

Továbbra is szervezzük a térség turizmusát, közigazgatását, sportját. A Tisza-tó legnagyobb településeként kivesszük a részünket a térség fenntartható fejlesztéséből

– fogalmazott Ujvári Imre.

Helyben az utak, járdák felújítására koncentrálnak majd, de jelentős szerepet kap a városüzemeltetési stratégiaalkotása is, mivel – mondta el a polgármester – Tiszafüred szép és tiszta város, és ezt szeretnénk még inkább tökéletesíteni. Ezért megerősítik majd a városüzemeltetést. Hozzátette, továbbra is támogatják a helyi kulturális életet és a családokat.

Ujvári Imre hangsúlyozta, a városért végzett konstruktív munkában pártállástól függetlenül minden képviselőre számít.

Nagy lehetőség előtt áll Tiszafüred

– Tiszafüred jól döntött, jó vezetőket választott – jelentette ki az alakuló testületi ülésen a térség országgyűlési képviselője. F. Kovács Sándor arról szólt, Tiszafüred különleges hely, ezért szimbolikus szerepe van település polgármesterének és képviselőinek, mivel a város kultúrája, gazdasága kisugárzik az egész környékre. Mint mondta, a megválasztott testület nagy feladat elé néz, mivel Tiszafüred lehet a térség egyik legdinamikusabban fejlődő települése.

Köszönetet mondott az ülésen a Tiszafüreden az elmúlt öt évben végzett munkáért a vármegyei közgyűlés elnöke. Hubai Imre kiemelte, 2025-től átalakul a területfejlesztés hazai rendszere, ami vadonatúj alapokra helyezi a térséget és növelheti Tiszafüred súlyát.

Az ünnepi ülésen ezt követően ismertették a júniusi önkormányzati választás hivatalos eredményét. Eztán a képviselők és a polgármester is letették esküiket, és aláírták esküokmányaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában