Labdarúgás

2 órája

Bravúros földvári győzelem a fővárosban

A második félidei jó játékának köszönhetően hátrányból fordítva nyert a Tiszaföldvár SE a fővárosban – győzelmével pedig a múlt héten eltékozolt bajnoki pontokat is pótolta Brlázs Gábor együttese.

Jegesi László

A helyzetek alapján győzelmi esélyt szalasztott el a Tiszaföldvár SE a szintén alsóházi együttesnek számító Hódmezővásárhely ellen hazai pályán a legutóbbi fordulóban. A végelszámolásnál is hiányozhattak volna ezek a pontok, arról nem beszélve, hogy most már győzelemre volt szüksége az újoncnak ahhoz, hogy tartsa a tempót riválisaival.

Kálmán Szilárdék (labdával) az utolsó percben megfordították a meccset, a Tiszaföldvár SE legyőzte a Pénzügyőrt idegenben
Fotó: Mészáros János

NB III., Délkeleti csoport, 11. forduló

Pénzügyőr SE–Tiszaföldvár SE 1–2 (1–0)

Budapest, Pasaréti sporttelep, 200 néző, vezette: dr. Dédesi Mátyás Benedek (Blum D., Keszthelyi T.)

Tiszaföldvár: KRNÁCS – Sági, LESTYÁN, Szabó Cs., Antman (Szalai Sz., 30.) – Bódai (Babolek, 69.), Korógyi T. (Fehér L., 69.), KÁLMÁN SZ., Borgulya – OLÁH Á., Bojtos (Ruzsa, 79.). Edző: Brlázs Gábor.

Gólszerzők: Kató (32.), ill. Borgulya (74.), Szabó Cs. (90+3.)

Koncentrált játékkal erőltette rá akaratát ellenfelére a hazai együttes az első félidőben. Nehéz időszakot élt meg a Tiszaföldvár ebben az időszakban, de egy kapott góllal sikerült átvészelnie.

A folytatásban mintha kicserélték volna a csapatokat, a vendégek alakítottak ki több helyzetet és már jóval korábban megvolt a lehetőségük, hogy kiegyenlítsék az állást. Végül ez bő negyedórával a vége előtt egy szép kontra utáni távoli lövésből sikerült. A végéig nyílt találkozó hajrája a tiszazugi csapatnak alakult jobban, Szabó Csaba egy pontrúgás után megcsúszott labdát pofozott a hálóba (1–2), amellyel bravúros győzelmet aratott a Tiszaföldvár, és ezzel elmozdult a kiesőhelyekről.

Brlázs Gábor: – Nagy dolognak tartom, hogy idegenben hátrányból sikerült fordítania a csapatnak. A három megszerzett ponttal a legutóbb elvesztett kettőt is pótoltuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában