Kézilabda

2 órája

Kézilabda NB II.: Két vármegyei csapat is dobogós helyen

A kézilabda NB II. negyedik fordulójában vármegyénk öt csapatából három is győzelemmel hagyta el a pályát.

Varga Csaba

A Székács KE és a Mezőtúri AFC egyaránt másodikként várja a folytatást a kézilabda NB II. G és H csoportjában.

kézilabda NB II.
A sötét mezes Székács újabb győzelméhez nem fért kétség a kézilabda NB II.-ben
Forrás: Facebook/Székács KE

G csoport

Székács KE GÉF-PRO–Kiskunmajsai KC 34–27 (19–15) 

Törökszentmiklós, 150 néző. V.: Gulybán O. Maródi Á.

Székács KE: Subicz – Pásztor Á. 7 (1), Juhász 4, Határ 10, Csanádi 1, Nyeső 1, Teleki 4. Csere: Berki (kapus),  Nagy A. 3, Monoki 1, Sütő 2, Zsigmond 1, Szikszay, Pásztor G. Edző: Szloska Krisztián.

A bajnoki címre törő házigazdák jó tempóban kezdték a meccset, kontrollálták a játékot, és már az első félidőben négygólos előnyre tettek szert. A második felvonásban továbbra is a törökszentmiklósi csapat dominált, gyors lerohanásból és felállt fal ellen is eredményesen támadtak. Mindezeknek köszönhetően tízgólos előnyt építettek föl, így a hajrában a klub saját nevelésű fiataljai is játéklehetőséghez jutottak, akik éltek is ezzel. 

Szloska Krisztián: – Jó felfogásban kézilabdáztunk, amit kértem a srácoktól azt folyamatosan próbálták betartani. Ugyan vannak még hibáink, de aminek örültem, hogy a ziccerkihasználásunk ezúttal jobb volt az elmúlt mérkőzésekhez képest. A játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet.

Kunszentmárton KSK–Üllői KSE 25–43 (11–25)

Kunszentmárton, 50 néző. V.: Melinger Zs., Szabadi T.

Kunszentmárton: Boróczky 1, Széll és Gyergyádesz (kapusok) – Csiki 4, Sánta 2, Szabó K. 3 (1), Szabó Á. 3, Tóth Á. 4, Kiss B. 2, Csöndes 3 (1), Kovács D. 1, Czető Á., Czető D. 2. Edző: Ignácz Vilmos.

A dobogóra törő vendégek már a mérkőzés elején szórták a gólokat, így hamar jelentős előnyhöz jutottak. Az újonc kunszentiek igyekeztek, de nem tudták megnehezíteni a jó formában lévő Pest vármegyei együttes dolgát.

Kecskemét–Szolnoki KCSE 37–35 (16–20)

Kecskemét, 200 néző. V.: Juhász I., Szilágyi G.  

Szolnok: Pallér – Kádár 5, Ladányi 11 (2), Panghy 8, Csibrány 1, Fekete B. 4, Nyikos 2. Csere: Boldog és Sárai-Szabó S. (kapusok), Bagdi 2, Gál D. 1, Szűcs H. 1, Kovács I., Czombos K. Edző: Czombos Sándor.

Jól kezdett a szolnoki gárda az éllovas Kecskemét otthonában. Rendben volt a védekezés, Ladányi Péterék szórták a gólokat, a 28. percben 20–14-re vezettek. A szünet után azonban feljöttek a hazaiak, sőt a félidő derekára megfordították az állást, 30–29. A végjátékban is csupán egy gól volt a vendéglátók előnye, amit viszont végül kettőre növeltek.

A G csoport állása 

  1. Kecskemét 8 pont,
  2. Székács  6,
  3. PLER U21 6,
  4. Üllő 5,
  5. Mizse KC 4,
  6. Kiskunmajsa 2,
  7. Szolnok 1,
  8. Kunszentmárton 0 pont.

H csoport

Túrkevei VSE–Békéscsaba DKSE 26–24 (15–7)

Túrkeve, 100 néző. V.: Hovány I., Ubornyák Z.

Túrkeve: Kiss A. – Keresztes M. 7, Cselovszki M. 3, Lukács J. 1, Keresztes I. 2, Koós, Simon I. 2. Csere: Jánosa és Balázs G. (kapusok), Nagy I. 6 (5), Szeremi 1, Debreceni 1, Ács 3, Kelemen G., Cselovszki Cs, Sápszki. Edző: Patocskai László. 

Nagyon bekezdett a túrkevei csapat, amely jó védekezésből kiindulva sorra érte el góljait. A második félidőben felzárkózott a vendégalakulat, de nem fenyegette veszély a hazaiak győzelmét.   

Kondorosi KK–Mezőtúri AFC-Syngenta 27–35 (13–20)

Kondoros, 100 néző. V.: Juhász D., Rontó Á.

Mezőtúr: Lipták – Gyenge 6, Csige 4 (1), Gábor B. 5, Murányi 4, Soós 7, Farkas B. 2. Csere: Molnár B. (kapus), Zvolenszki 2, Sárosi 1, Tusjak, Losonc 1, Lengyel M. 1, Kovács T. 2, Borzi. Edző: Csizmadia Tamás.

Az első negyed órában még fej-fej mellett haladtak a felek, 9–8-as állásnál az időkérést követően meglódultak Soós Bencéék, egy 6–0-s rohammal állva hagyták a hazaiakat. A második félidőben tovább növelték előnyüket a vendégek, így magabiztosan gyűjtötték be a két bajnoki pontot.

Csizmadia Tamás: – Csak nem végig vezetve nyertünk. Voltak hibáink, ellenfelünk azonban nem késztetett bennünket maximális erőbedobásra. Fölényes győzelemmel hangoltunk a szombati Újkígyós elleni idegenbeli rangadóra.

A H csoport állása

  1. Újkígyós 7 pont,
  2. Mezőtúr 6,
  3. Berettyó 6,
  4. Orosháza 5,
  5. Túrkeve 4,
  6. Makó 2,
  7. Kondoros 2,
  8. Békéscsaba 0 pont.

A kézilabda NB II. negyedik fordulójának további eredményei

G csoport: Mizse KC–PLER U21 35–44. H csoport: Berettyó MSE–Orosháza 24–31, Újkígyós–Makó 33–24.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában