Indul

2 órája

Varga-Bajusz Veronika: megnyílt a pályázati lehetőség a „Köbüki" tehetséggondozó tanári ösztöndíjra

A Nemzeti Tehetség Program részeként meghirdetett „Köbüki" tehetséggondozó tanári ösztöndíjra november 10-ig lehet jelentkezni – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

MW

Megnyílt a pályázati lehetőség a „Köbüki” tehetséggondozó tanári ösztöndíjra

Forrás: MTI

Fotó: Kocsis Zoltán

Varga-Bajusz Veronika elmondta, az idei pályázati keretre valamivel több mint 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből a nyertes pályázók tíz hónapon át nettó 75 ezer forintban részesülnek.

Az idei kiírásban újdonság, hogy művészeti iskolák, illetve szakképző, valamint kárpát-medencei magyar nyelvű oktatási intézmények pedagógusai is pályázhatnak.

Az államtitkár kiemelte: „Magyarország a tehetségek földje", és azért, hogy egy tehetség se kallódjon el, érdemes olyan programokat indítani, amelyek segítik kibontakozásukat, illetve segítik a tehetséggondozásban résztvevőket.

Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár a pályázat részleteiről elmondta, a tavalyi pályázat után érkező észrevételeket megfogadták és beépítették a kiírásba.

Egyszerűsödött a pályázati felület és maga az adminisztrációs folyamat is, valamint idéntől a vizuális kultúra tantárgyat oktatók is jelentkezhetnek ösztöndíjra 

– ismertette.

A helyettes államtitkár elmondta, a pályázatot két kategóriára osztották. Az elsőben a nemzetközi diákolimpián, nemzetközi versenyen vagy egyéb, a kiírásban meghatározott kiemelt tudományos versenyen induló diákok tanárai pályázhatnak.

A második kategóriában azok a pedagógusok nyújthatnak be pályázatot, akik diáklaborokat, szakköröket, tehetségműhelyeket vezetnek, vagy diákjaik valamely országos versenyen 1-10. helyezést értek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!