Labdarúgás, NB III

2 órája

Igazságos pontosztozkodás Diósgyőrött

Nem bírt egymással a vasárnapi matinén a Diósgyőr második csapata és Tiszafüred. A hazaiak első csapatából öten is szerepeltek a „fakóban”, ám csak a kapufákig jutottak el, a másik oldalon sem volt sok helyzet, így a döntetlen reálisnak mondható.

Jegesi László

A mérkőzés esélyesének a Tiszafüred számított, a Tisza-tó parti együttes sokat tett azért az első kilenc fordulóban, hogy ez így legyen. A kiszámíthatatlanul szereplő fiatal diósgyőri csapat azonban keresztül húzhatta volna vendégei számításait, amennyiben a legjobb arcát mutatja a vasárnapi matinén.

Professional soccer player prepares to strike soccer ball with his cleat on stadium field
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

DVTK II. F4R - Facultas - Tiszafüredi VSE 0-0

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 100 néző, vezette: Sándor Csaba (Juhász B., Elischer)

Tiszafüred: Tajti B. - KISS H., Major, BÉNYEI, Ballók (Pataki 68.) - Kovács D., BARZSÓ, Mácsai, Engel - Trencsényi (Kalmár 68.), Pap Zs. Edző: Dorcsák Zoltán.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a hazai oldalon kapufát, míg tiszafüredi részről egy nagy helyzetet lehetett feljegyezni eseményként. A vendégek még egy tizenegyes elmaradását kérhetnének számon a játékvezetőtől, de a sípmester nem látott okot a közbeavatkozásra az esetnél.

A második játékrészben már inkább Dorcsák Zoltán csapata dominált, de fölénye igazából meddőnek bizonyult. Az edző kettős cserével igyekezett felrázni csapatát, de a frissítés nem járt eredménnyel. Sőt, a végén két eladott labda után a pályaválasztó előtt adódtak lehetőségek, ám támadóik ezúttal is csak kapufáig jutottak. A diósgyőri fiatalok első döntetlenjüket játszották, amit különösen bánhat a Facultas, mert a DEAC veresége miatt győzelem esetén átvehették volna a vezetést a tabellán.

Dorcsák Zoltán: A játék képe alapján úgy gondolom, hogy igazságos eredmény született, egyik csapat sem érdemelt volna ma győzelmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában