Jászfényszaru

1 órája

A város legendás hosszútávfutójára emlékeztek

Immár hatodik alkalommal gyűltek össze a futás szerelmesei a kiváló sportember, Maróti István tiszteletére szombat délután Jászfényszarun. A hét éve elhunyt sportoló szinte minden sportágban otthonosan mozgott. Élete során 102 alkalommal teljesítette a maratoni távot, mellette nagyon szeretett futballozni és teniszezni is.

Pesti József

Zsúfolásig megtelt Jászfényszarun a Szentcsalád tér, ahol Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd megnyitotta a rendezvényt. A Maróti István emlékére szervezett eseményen részt vett a kiváló sportember özvegye és két lánya is.

Maróti István emlékére, futófesztivál
Az óvodás fiúk versenye nyitotta meg a Maróti István emlékére rendezett VI. Jászfényszarui Futófesztivált
Fotó: Pesti József

A versenyen különböző korosztályban összesen 7  távon mérettették meg magukat az indulók. A legrövidebb táv az óvodásoknak 360 méter, a leghosszabb felnőtteknek 10548 méter, azaz negyed maraton volt. Összesen 593-an értek célba. A legjobban teljesítők, a dobogósok éremmel tértek haza.

Az este már az önfeledt szórakozásról szólt, amelyen a jó hangulatról zenei produkciókkal a 4F Club és Mihályfi Luca gondoskodott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában