Labdarúgás

2024.09.07. 10:00

Hétvégén rajtol a vármegye III.-as bajnokság

A vármegyei első és másodosztály után a harmadik ligában is elkezdődnek a küzdelmek a hétvégén.

Kovács Levente

A vármegye III.-as bajnokság az előző idényhez képest sokat változott, a két csoport helyett idén csak egy lesz, a tizennyolc csapat helyett pedig csak tizenegy indul. Az előző idény közben visszalépő Tiszaderzs és Cibakháza idén nem vállalta a szereplést, mellettük pedig a Jászkisér is visszamondta az indulást. A tavalyi két csoport első két helyezettje – a Zagyvarékas, az Újszász, a Tiszaszőlős és a Tiszapüspöki – pedig feljutott a vármegye II.-be.

vármegye III., labdarúgás, Szolnok Fanatic
Bali Milánék (fehérben) szabadnaposak lesznek az első fordulóban a vármegye III-ban
Fotó: Nagy Balázs


A páratlan számú együttesből álló mezőny miatt egy csapat minden fordulóban szabadnapos lesz, az első hétvégén a Szolnok Fanatic pihen majd.

A nyitókörben rögtön elmarad a Nagyiván–Kőtelek találkozó, miután a vendégek lemondták az összecsapást, mivel nincsenek  érvényes sportorvosi igazolásai, emiatt pedig nem tudják vállalni a mérkőzést. A bajnokság egyik esélyesének a Jászjákóhalma számít majd, amely nem sokkal maradt az előző idényben az ezüstéremről az Újszász mögött. A jászságiak az első fordulóban a Berekfürdőt látják vendégül vasárnap. A Jákóhalma mellett a Nagyiván is pályázhat majd a dobogóra, de a Berekfürdő és a Szolnok Fanatic is versenyben lehet az érmekért.

A vármegye III. első fordulójának programja: 

Szombat: Öcsöd–Kengyel, Kétpó–Jászszentandrás, 16.00, Nagyiván–Kőtelek (elmarad). Vasárnap: Jászágó–Bánhalma, Jászjákóhalma–Berekfürdő, 16.00. Szabadnapos: Szolnok Fanatic.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában