Tíz év a rákbetegekért

2024.09.16. 15:35

Kerek évfordulót ünnepelt a szolnoki Szivárvány Klub, daganatos betegek sokaságának segítenek - galériával

A daganatos betegségben szenvedőknek nem csak a testi, a lelki gyógyulás is ugyanolyan fontos. Elsősorban ebben segít a közösségi élményeken keresztül immár tizedik éve a szolnoki Szivárvány Klub, ahol a különböző foglalkozások mellett jótanácsokkal is ellátják a klubtagokat.

Molnár-Révész Erika

Idén 10 éves a szolnoki Szivárvány Klub, a szervezet hétfőn a VOKE Csomóponti Művelődési Központban tartott ünnepséget a kerek évforduló alkalmából. 

Szivárvány Klub
Számos formában nyújt támogatást a daganatos betegségben szenvedőknek a 10 éve alapított szolnoki Szivárvány Klub. Az ünnepséget a szervezet jelenlegi vezetője Forrai Annamária nyitotta meg.
Fotó: Nagy Balazs

A közösségi élményeken keresztül nyújt segítséget a szolnoki Szivárvány Klub

– Jelenleg 41 tagunk van, jellemzően szolnokiak, de Szolnok környékéről is érkeznek hozzánk. Két éve vezetem ezt a klubot, ez idő alatt nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Nálunk a lelki támogatáson van a hangsúly, mert ha az ember a mai vilában rákbeteg lesz, akkor azt gondolja, hogy ezt szégyellnie kell, és azt, hogy egyedül van a világon. Sajnos nincs egyedül ezzel a betegséggel, és hogyha egymás között a betegek meg tudják beszélni az átélteket, akkor azt az utat a másiknak lehet, hogy nem kell már végigjárnia, hiszen egymásnak is tudnak segíteni a tanácsokkal– mondta Forrai Annamária, a szolnoki Szivárvány Klub elnöke.

Hozzátette, a rendszeres foglalkozások, kirándulások mellett, mely közösségi élményt nyújt, különböző előadásokkal is igyekeznek segíteni a betegeket. Az ünnepségen, melyen Szalay Ferenc polgármester is részt vett, zenés műsorral, előadással, és finom falatokkal várták a résztvevőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában