Labdarúgás

2024.09.16. 07:00

Vármegye I.: nem született döntés a jászsági derbin – galériával

Döntetlennel ért véget a vármegye I. negyedik fordulójának rangadója, a Jászfényszaru–Jászberény mérkőzés. A Cserkeszőlő megszerezte első győzelmét a szezonban, ötöt rúgott a Mezőtúr és a Kenderes, míg a Kisújszállás és a Tószeg négyszer-négyszer volt eredményes. Vasárnap a két veretlen csapat csatáján a Törökszentmiklós nyert a Jánoshida ellen hazai pályán, míg a Rákóczifalva az utolsó percben mentett pontot a Szajollal szemben idegenben.

Szoljon.hu

Már csak egy csapat hibátlan a vármegye I.-ben, miután a Rákóczifalva csak épphogy megmentett egy pontot Szajolban. A miklósiak lendülete viszont továbbra is töretlen és vezetik a tabellát.

Csúsztak-másztak a játékosok a labdáért a Jászfényszaru–Jászberény rangadón a vármegye I. negyedik fordulójában
Fotó: Pesti József

Jászapáti–Mezőtúr 0–5 (0–0)

Jászapáti, 30 néző.

Vezette: Skultéti Csaba.

Jászapáti: Andrási – Papp B., Szabari, Illés, Tarkó (Varga P., 72.), Kiss G. (Lendvai, 52.), Urbán, LUKÁCSI (Birkás, 79.), Rácz B., BÉRES, FARAGÓ. Edző: Menyhárt Dániel.

Mezőtúr: TÖRÖK I. (Nagy D., 82.) – Keő (Ujlakány, 79.), Vadász, Bontovics (Kántor, 72.), SUSA, Pesti, Kemenczés, Pápai, NAGY S., Palatinusz (Patkós, 79.), Czakó (Balogh A., 56.). Edző: Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Pesti (46.), Nagy S. (49., 85.), Palatinusz (66.), Susa (71.).

A hazai csapat az első félidőben fegyelmezett játékával meglepte a vendégcsapatot. A második játékrész elején bekapott két gól megfogta a hazaiakat, ennek ellenére ígéretes támadásokat vezetett a Jászapáti, melyből egyet sem sikerült végül értékesíteni.

Menyhárt Dániel: – Nem szolgáltunk rá ekkora gólkülönbségre, az első félidő úgy zajlott, ahogy elterveztem, a másodikban jött a rövidzárlat. Továbbra is hiányoznak a sérült játékosok, gratulálok az ellenfélnek!

Erdősi Gyula: – Az első félidőben rossz felfogásban futballoztunk, a másodikat úgy kezdtük, ahogy az elsőt kellett volna, gyors két gól után már csak a különbség volt kérdéses. További sok sikert a hazai csapatnak!

Tudósított: Budai István

Tiszagyenda–Kenderes 1–5 (0–2)

Tiszagyenda, 50 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Tiszagyenda: Havellant – Boros B., CSÍK, Katona (TURÓ, a szünetben), HURI, Cseh B., Sipos D. (Márton I., 80.), Rézsó Zs., Ballók J., TASI (Schiff, 62.), Tálas (Hevesi Tóth, a szünetben). Edző: Boros Dávid.

Kenderes: Nagy I. – KARIKA, DÁNÉ, Kéki (Farkas N., 70.), TÓTH R., Baktai, Kálai, BALLA, BAJNÓK (Csillag, 86.), Lisznyai, Kolompár (Karsai, 84.). Edző: Csillag Sándor.

Gólszerzők: Hevesi Tóth (52.), ill. Dáné (16.), Baktai B. (44.), Bajnók (66.), Tóth R. (73.), Balla (80.).
Nehéz talajú pályán két közel azonos képességű csapat játékán a mentálisan erősebb győzött.

Boros Dávid: – Hétről hétre látványosan fejlődik a csapat dinamikája. Egy–kettőnél ziccereket hibáztunk, ami a végén megbosszulta önmagát.

Csillag Sándor: – Mennyei megyeiben ez a szerda, szombat BL-ritmus, két ilyen nehéz talajú pályán elég kemény. Ezt már megtapasztaltuk, de szerencsére jól jöttünk ki mindkettőből. Sok sikert kívánok a Tiszagyendának!

Tudósított: Tasi Krisztina

Cserkeszőlő–Lurkó Focimánia 2–1 (0–1)

Cserkeszőlő, 50 néző.

Vezette: Nagy Zoltán.

Cserkeszőlő: Tóth L. – Farkas N. (Papp G., 43.), BENKE A., MÁRKUS ZS., SZŐKE Á., Gál I. (Nagy L., 71.), Benke P., SZENTESI, Molnár Zs., Pereczes (Kardos, 86.), Ritzl (Vér, 67.). Edző: Földi Tibor.

Lurkó Focimánia: Cziczás – Soltész-Nagy (Majercsik, 8.), Török T., TÖRÖK B., MÁTÉ-FAZEKAS, PESTI (Alföldi, 85.), Nagy A. (Tóth B., 85.), Balázs B., SZECSKÓ, ÁCS, Hermann (Máté M., 57.). Edző: Balázs Béla.

Gólszerzők: Török B. (80. – öngól), Benke P. (83.), ill. Majercsik (11.).

Végig szakadó esőben a csapatok nehezen alkalmazkodtak a körülményekhez, és a végén a szerencsésebb és jobb kondícióban lévő csapat diadalmaskodott.

Földi Tibor: – Gratulálok a csapatomnak, hogy végre elhitték, hogy a küzdőszellem meghozhatja a gyümölcsét.

Balázs Béla: – Bár bő a keretünk, lehet, hiányzott egy-két alapemberünk. Sok munkát tettünk bele a mérkőzésbe több jó egyéni teljesítménnyel, de ahhoz, hogy három pontot szerezzünk, támadásokban a befejezéseknél több kell. Az öngól utáni rövidzárlat pedig vereséghez vezetett.

Tudósított: Földi Tibor

Tószeg–Kunszentmárton 4–0 (1–0)

Tószeg, 50 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Tószeg: Szabó B. – Strempel (Dobos, 70.), PONGRÁCZ, Gazdag, Balogh D., Kiss B., FELFÖLDI, TÓTH K. (Hasznos, 79.), Boldizsár M., KOVÁCS T., Szőke G. (Tóth Á., 70.). Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Kunszentmárton: Babák – Kiss G., Novodomszky, Sztan­csik, Pecnyik, Lázi, Gödő, Styecz, Zsoldos, Vi­czián, Szabados (Kollát, 61.). Edző: Kiri Mihály.

Gólszerzők: Felföldi (31.), Pongrácz (62.), Kovács T. (71., 84.).

Kiállítva: Sztancsik (66.).

Nehéz talajon a második gólig küzdelmes mérkőzést láthattunk, végül kijött a hazai csapat fölénye.

Urbán-Szabó Viktor: – Végre jó felfogásban, akarva, megérdemelt győzelmet arattunk. Sok sikert a Kunszentnek!

Kiri Mihály: – Sajnos minket még az ág is húz, el kell gondolkodnunk közösen a folytatáson.

Tudósított: Urbán-Szabó Viktor

Tiszaszentimre–Kisújszállás 1–4 (0–2)

Tiszaszentimre, 80 néző.

Vezette: Sütő Zsolt.

Tiszaszentimre: Fehér L. – SZŐKE P., Oláh Zs. (Törőcsik, 90.), Faghiura (Csécsei, 30.), KOTA, SZŐKE Á., Csábi, Varga B., Nagy T. (Illés, 84.), SÓSKUTI, GYARMATI (Varga T., 84.). Edző: Szoboszlai Zsolt.

Kisújszállás: JAKAB K. – KONDRÁCS (Danajka, 75.), Csukodi D., NÉMETH K., Balázs G., Kisari, Oros, Lukovszky (Csukodi Z., 61.), HAJDÚ V., Kelemen L. , Horváth B. Edző: Újfalvi Erik.

Gólszerzők: Nagy T. (80.), Balázs G. (23.), Csukodi D. (42.), Oros (87., 90+2.).

Köszönhetően Lakatos Pál úrnak, tökéletesen előkészített, a pályaválasztói jogot felcserélve tiszaszentimrei pályán, próbálta a hazai csapat megszerezni első pontjait, amihez az eredmény ellenére közel álltak. Sajnos a hazaiaknak nem csak az ellenféllel kellett megküzdenie.

Szoboszlai Zsolt: – Tényleg beleadtak mindent a fiúk, végig jobban játszva, helyzeteket alakítottak ki, de sajnos a szerencse nem volt velünk. Aki nem látta a mérkőzést, az el sem hiszi, de az eredmény fordítva is lehetett volna. Ebben a szellemben folytatjuk tovább!

Újfalvi Erik: – Köszönjük a remekül előkészített pályát a hazaiaknak, és azt, hogy belementek a pályaválasztási jog felcserélésébe, példaértékű magatartás. A mérkőzés képe alapján jobbak voltunk, így megérdemelten győztünk. Sok sikert a hazaiaknak!

Tudósított: Szoboszlai Zsolt

Jászfényszaru–Jászberény 1–1 (1–0)

Jászfényszaru, 150 néző.

Vezette: Szabó József.

Jászfényszaru: Kovács T. – Kálmán L., Penczner V., BARTALIS, LUDASI, Péter G. (Baranyi, 75.), Vaszicsku, Szívós (Donnert, 78.), DRÁVUCZ (Muhari, 57.), Lakatos D., KURUNCZI. Edző: Kemecsi László.

Jászberény: Vincze G. – NAGY F., LUDVIG, Aranyos (Gattyán, 69.), Penczner L. (Németh N., 69.), NAGY L. (Bathó, 90+4.), Sali, Jászai-Deák, Palcsó, Kövér (Káposztás, 69.), Varga L. Edző: Besenyi Gábor.

Gólszerzők: Drávucz (39.), ill. Kovács T. (80. – öngól).

Kiállítva: Jászai-Deák (90.).

Igazi jászsági rangadót játszott a két csapat, jobbára mezőnyben folyt a mérkőzés, talán a hazaiaknak többször volt lehetősége a gólszerzésre. A második játékrészben egy véleményes büntető és egy potyagól miatt pontosztozkodás született.

Kemecsi László: – Úgy látszik, hamar megjött a Mikulás, mintha kikaptunk volna 1–1-re. Sajnálom a kapusunkat, hogy egy ilyen hiba után nem ő lett a meccs hőse, hiába birtokoltuk többet a labdát a mérkőzés nagy részében, meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Besenyi Gábor: – Parázs hangulatú mérkőzésen a második félidei játékunkban a győzelem is benne volt, de a döntetlen igazságosnak mondható. A csapatom megmutatta azt az arcát is, aminek köszönhetően fel tudott állni vesztes állásból is, és ezen az úton kell haladnunk tovább.

Tudósított: Kemecsi László

Törökszentmiklós–Jánoshida 3–1 (1–0)

Törökszentmiklós, 150 néző.

Vezette: Skultéti Csaba.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – HÉDER A., Buru, Mózer I. (Poczai, 58.), HÉDER R., Polák (Gusztafik, a szünetben), BÁBA, Polyák (Bojtok, 85.), Farkas I. (Lucza, 70.), IZSOLD, Puporka (Földi, 76.). Edző: Gergely Mátyás.

Jánoshida: Nagyistván – Nagy K., Bezzeg (Rimóczi, 61.), Hegedűs M. (Zombori, 61.), Major (Bagi, 74.), Kardos, Kozák, Sipos M., Varga K., Dankovics, Veréb. Edző: Antal Gábor.

Gólszerzők: Farkas I. (44.), Puporka (47.), Héder A. (71.), ill. Kardos (90.).

Irreális körülmények között a hazai csapat a második félidőben érvényesítette a papírformát.

Gergely Mátyás: – Jó periódusokban rúgtuk a gólokat, ez fontos volt, illetve a második félidőben a vendég csapat fölé kerekedtünk.

Antal Gábor: – Megérdemelt haza siker született, sajnos nem tudtunk felnőni a feladathoz, kidomborodott a két csapat közti különbség.

Tudósított: Papp Sándor

Szajol–Rákóczifalva2–2 (2–0)

Szajol, 100 néző.

Vezette: Kiss Attila.

Szajol: Haris – KÓMÁR, Csajbók, Kiss Zs., NÉMETH T., Harcsa (Erdélyi, 87.), FALUSI, Fülöp Á., SZABÓ T., BENEDEK N., Szentmiklósi (Sárkány, 80.). Edző: Donkó Krisztián.

Rákóczifalva: NAGY K. – GYŐR, Trecskó (Hadad, 85.), VADAS, Márkus, FŰZI, Ladányi D. (Gáspár, 75.), Gonda (Nádházi, 62.), Kecskés (Udvarnoki, 75.), SZAKALI, Kiss P. (Münich, 62.). Edző: Komáromi György.

Gólszerzők: Benedek N. (24.), Szentmiklósi (65.), ill. Fűzi (67., 90+5.).

A hazaiak sok helyzetet hagytak ki, tizenegyest is hibáztak, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Donkó Krisztián: – A rossz talajhoz képest sok ziccert alakítottunk ki és hagytunk ki. Rosszul nyúltam bele a mérkőzésbe, ezért veszítettünk két pontot.

Komáromi György: – Nehéz talajú pályán a küzdelem dominált, szerencsével és nagy akarattal szereztünk egy pontot. További sok sikert a hazaiaknak.

Tudósított: Donkó Krisztián

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában