Labdarúgás

2024.09.11. 15:00

Egy góllal kikapott az U21-es válogatott a spanyoloktól

A magyar U21-es válogatott nem tudott bravúr elérni a csoportelső Spanyolországgal szemben és egy góllal alulmaradt az Európa-bajnoki selejtezőn.

Kovács Levente

A magyar U21-es válogatott Spanyolországot fogadta kedden Kecskeméten az Európa-bajnoki selejtezőn. A csoportelső spanyol csapat rendkívül erős kerettel érkezett, többen felnőtt topbajnokságokban futballoznak hétről hétre, köztük kiemelkedik Pau Cubarsí vagy Dean Huijsen, aki Kerkez Milos csapattársa a Bournemouth-nál.

Komáromi György (piros mezben) végig a pályán volt a magyar U21-es válogatott spanyolok elleni mérkőzésén
Fotó: mlsz.hu

Nem volt tehát könnyű dolga a mieinknek, mindenképpen bravúrnak számított volna a pontszerzés. Szélesi Zoltán a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a jászárokszállási Szabó Alexnak és a rákóczifalvai Komáromi Györgynek is.

Magyarország–Spanyolország 0–1 (0–1)

Magyarország: Hegyi – Szabó A., Yaakobishvili A., Baráth – Eördögh (Lisztes, 90.), Komáromi, Kosznovszky, Vitális (Okeke, 70.), Benczenleitner – Gruber (Dénes Cs., 66.), Vancsa (Kerezsi, 66.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.Gólszerző: Navarro (21.)

A nem túl eseménydús találkozón a spanyolok először a hetedik percben veszélyeztettek, Diego Lopez lövésénél Hegyi Krisztiánnak kellett védenie. Szűk negyedórával később viszont Robert Navarro kísérlete már utat talált a kapuba, 0–1. Ezt követően ellaposodott a meccs, a spanyolok birtokolták a labdát, a mieink pedig főleg a védekezésre koncentráltak. Egészen a 90. percig kellett várni a legnagyobb magyar lehetőségre, Lisztes Krisztián tekerése viszont éppenhogy elszállt a kapu mellett, így maradt az 1–0-s végeredmény.

– Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de minden más tekintetben megvalósítottuk a tervünket, sikerült megnehezítenünk a spanyolok dolgát, és kis szerencsével a pontszerzés is meglehetett volna – nyilatkozta Szélesi Zoltán. – Büszke vagyok a játékosaimra, megvalósították azt a szervezett, lelkes védekezést, amit kértem tőlük, végig kisegítették egymást a pályán, és végig nagy odaadással futballoztak. Ebből a mérkőzésből sok mindent magunkkal vihetünk az októberi selejtezőkre.

A csoport állása: 1. Spanyolország 22 pont, 2. Skócia 16 (17-6), 3. Belgium 16 (11-5), 4. Magyarország 10, 5. Kazahsztán 6, 6. Málta 0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában