Vízilabda

2024.09.17. 17:00

Görög, német és spanyol ellenfeleket kapott a Szolnoki Dózsa

Alig öt hete értek véget az ötkarikás játékok Párizsban, máris folynak a nemzetközi kupák küzdelmei.

Varga Csaba

A Bajnokok Ligája hétvégi mérkőzéseit követően elkészítették az Eurokupa selejtezőkörének csoportbeosztását, amelyen a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata az E jelű négyesében szerepel majd. A mieink a jövő hétvégén Athénban a görög Panioniosz, a német Spandau Berlin és a spanyol Tenerife ellen játszanak a továbbjutó két hely valamelyikéért.

Water,Polo,Action,In,A,Swimming,Pool
Illusztárció
Fotó: SGr

– Évről-évre erősebb az Eurokupa mezőnye – mondta lapunknak Hangay Zoltán, a Dózsa vezetőedzője. – Lehetett volna jobb is a sorsolásunk, de erősebb csoportba is kerülhettünk volna. A német Spandau az elmúlt hétvégén a BL-selejtezőben legyőzte a Bresciát, de kikapott a Nagyváradtól így nem jutott tovább, egyébiránt a tavalyi évadban negyedik helyen zárt az EK-ban. A Panioniosz is játszott tavaly a kupasorozatban, a selejtezőben kiverték az OSC-t, de nem bírtak a Honvéddal, végül a nyolcaddöntőig meneteltek. A Tenerife tavaly nem jutott be a negyeddöntőbe hazája bajnokságában, róluk tudunk a legkevesebbet.

A szakember kiemelte, hogy egyelőre nem foglalkoznak a nemzetközi meccsekkel, előbb e hétvégén a honi kupából akarnak továbbjutni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában