Vízilabda

2 órája

A negyeddöntőbe jutott a szolnoki vízipólócsapat

Kiharcolta a továbbjutást a Szolnoki Dózsa Praktiker vízilabdacsapata a BENU Magyar Kupa szentesi selejtező csoportjából, miután a vendéglátóktól elszenvedett vereséget követően a folytatásban az OSC és az UVSE gárdáját is sikerült legyőzniük.

Varga Csaba

A vasárnapi zárónapon az Újpesttel találkozott a Dózsa, amelynek soraiban eltiltás miatt nem szerepelhetett Schmölcz Norman, aki az OSC elleni meccs utolsó percében összekülönbözött Szalai Péterrel, amiért mindketten piros-lapot kaptak.

A szolnoki csapat csoport másodikként harcolta ki a kupatovábbjutást
Forrás: Facebook/Szentesi VK

Szolnoki Dózsa Praktiker–UVSE 12–5 (2–1, 4–3, 3–1, 3–0)

Gólszerzők: Bedő 4, Zerinváry 2, Krasznai 2, Kakstedter 1, Simon D. 1, Kovács G. 1, Szabó B. 1, ill. Baksa 2, Kedves 2, Labik 1.

Az újpestiek szerezték meg a vezetést, amire a szolnokiak négy góllal válaszoltak. Kovács Gerőék kontrollálták a játékok, de a nagyszünetig nem tudták lerázni a lelkesen játszó lila-fehéreket, 6–4. A térfélcsere után Szabó Bencét követve Bedő Krisztián is betalált a fővárosiak kapujába. Innentől egy 4–1-es etappal bebiztosították győzelmüket, és ezzel együtt a negyeddöntőbe jutásukat a Tisza-parti vízipólósok. Mellettük a Szentes is továbbjutott, valamint a BVSC, a Kaposvár, a Bp. Honvéd, a Szeged, a Vasas és a címvédő Ferencváros várhatja a negyeddöntő sorsolását.

A három meccses tornán megjártuk a mélységet, de szerencsére a magasságot is

– nyilatkozta hírportálunknak Hangay Zoltán, a szolnokiak vezetőedzője.

– Megmutattuk mindkét arcunkat a hétvégén. A Szentessel szembeni vereséget követően óriási bizonyítási vágy volt a csapatban, amely hatalmas energiákat mozgatott a folytatásban. Reméljük, nem csak a váratlan vereségek után nyújtunk majd jó teljesítményt a továbbiakban. A lényeg, hogy megvan a továbbjutás, és készülhetünk az Eurokupa hétvégi mérkőzéseire, amelyben három nehéz ellenfél is vár ránk az athéni selejtező tornán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában