Labdarúgás

2 órája

Megalázó vereséget mért a Tiszaföldvár a Szolnokra – galériával

Alsóházi rangadónak indult, könnyed hazai játszadozással végződött a Tiszaföldvár Szolnok elleni mérkőzése. A derbi előtt még győzelem nélkül álló csapatok találkozója sima hazai sikert hozott, így a MÁV továbbra is csak vergődik a bajnokságban.

Jegesi László

Újabb vármegyei rangadóra került sor a Dél-keleti csoportban, ezúttal az újonc Tiszaföldvár a Szolnok csapatával mérkőzött meg. Több érdekessége is volt a találkozónak: a hazai gárda először fogadhatott ellenfelet saját pályáján, ráadásul a vasárnapi riválisok hét lejátszott mérkőzés után még győzelem nélkül adtak randevút egymásnak. Vagyis alsóházi rangadóra került sor, ami a szebb napokat is megélt MÁV szempontjából tűnt inkább elszomorítónak.

NAGY3996
Alsóházi rangadónak indult, könnyed hazai játszadozással végződött a Tiszaföldvár Szolnok elleni mérkőzése
Fotó: Nagy Balázs

Tiszaföldvár SE - Szolnoki MÁV FC 4-0 (2-0)

Tiszaföldvár, 500 néző, vezette: Sveda Marcell (Németh B., Szabó Laura E.)

Gólszerzők: Oláh Á. (24., 69.), Bojtos (32., 76.)

Tiszaföldvár: Krnács - Sági (Szalai Sz. 80.), Fehér (Szabó Cs. 80.), Lestyán, Antmann - Bánki-Horváth P., Bódai (Bydzilia 80.), Kálmán Sz. (Korógyi 68.), Borgulya - Bojtos (Babolek 80.), Oláh Á. Edző: Brlázs Gábor.

Szolnoki MÁV: Csáki - Kópis, Tisza, Kardos, Dudok (Sitku 30.), Pinto (Barna V. 46.) - Lengyel B. (Bogdán 72.), Demeter, Dósa (Csanádi 64.) - Annus (Kató 72.), Iván M. Edző: Horváth Csaba.

Gyász szünettel kezdődött a találkozó, Juhász István olimpiai bajnok labdarúgó, és Nagy Béla egykori FIFA játékvezető emléke előtt tisztelegtek a jelenlévők.

A Szolnok azonnal magához ragadta a kezdeményezést, az első percekben kevés levegőhöz engedve a házigazdát. A szorításból azonban hamar kijöttek a hazaiak és Bojtos Tamás felső kapufája jelezte, hogy Brlázs Gábor együttese is megérkezett a mérkőzésbe. Nemsokára jött a válasz is, a túloldalon Annus Árpád lövését tornázta ki Krnács Richárd, az ellentámadásból pedig Csáki Kálmán bravúrja kellett, hogy ne vezessen a pályaválasztó. Majd ismét a vendégek kapusának higgadtságára volt szükség a gól elkerüléséhez.

A félidő derekán Annus Árpád is egy kapufával köszönt be, nem lehetett arra panaszkodni, hogy esemény nélkül telt el az első húsz perc. Azután a gól is megérkezett, közvetlenül az ivó szünet előtt Oláh Ákos kapott labdát a bal szélen, befelé csel ezett, majd kilőtte a bal felső sarkot (1-0). Nem sokkal később Bojtos immár negyedik helyzetét lehetett feljegyezni, aki egy eladott labdával iramodott meg, de lövése célt tévesztett.

Horváth Csaba edző cserére szánta el magát, a bizonytalankodó Dudokot Sitku váltotta. De ez sem segített, egy szögletet követően a tiszaföldvári támadó ötödik zicceréből már betalált (2-0). A hajrában sem unatkoztak a nézők, a már kontrákra építő vendéglátók azonban biztosan őrizték előnyüket. Szegény embert még az ág is húzza, a szünetben sérülés miatt Pinto Mariot is le kellett cserélni, helyére Barna Viktor állt.

A második félidőben a vezetés birtokában kissé visszaállt a Tiszaföldvár, így a MÁV birtokolta többet a labdát. Közel sem volt annyira eseménydús ez a játékrész, a jobbára védekezésre koncentráló hazaiak csak szórványos ellentámadásokra vállalkoztak. Sokáig csak Lengyel Béla távoli lövése jelentett izgalmat, majd Oláh Ákos lőtte be a vendégek hálóőréről kipattanó labdát (3-0).

Valamivel később Bojtos is betalált újra, miután egyedül lépett ki a védők közül (4-0). A becsületgólra hajtó Szolnoknak gyakorlatilag esélye sem volt már, így a hajrához közeledve Brlázs Gábor egyszerre négy játékosát is lecserélhette, amitől semmivel nem lett rosszabb csapata.

Brlázs Gábor: Már az első félidőben lezárhattuk volna a találkozót, de nem sikerült több gólt lőnünk. A folytatásban továbbra is jól zárt a védelmünk, elől pedig újra eredményesek voltunk.

Horváth Csaba: Szégyellem magam, remélem a csapat is.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában