Karcag

2 órája

Nem lassítanak: programok kavalkádjával vár a karcagi központ

A színes, nyári kavalkád után sem maradnak a karcagiak programok nélkül, hiszen traktorosverseny, színházi előadás és koncert is színesíti a következő hetek kínálatát. Erről is kérdeztük Kunné Nánási Mónikát, a Déryné Kulturális, Turisztikai Központ és Könyvtár megbízott intézményvezetőjét.

Daróczi Erzsébet

– Az Ifjúsági Ház, Csokonai Könyvtár, a Városi Sportcsarnok, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ (ismertebb nevén Sámándob) és a Karcagi Hírmondó tartozik jelenleg a Dérynéhez, augusztusig még a Rónai malom, a Liget úti sportpálya és a Sportcentrum is telephelyünk volt – mondta Kunné Nánási Mónika, aki hírportálunk kérésére az elmúlt nyolc hónapról is szólt. 

Nánási Mónika
A megújult díszteremben már csak a függönyök hiányoznak – árulta el a helyszínen Kunné Nánási Mónika
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Kiemelném február huszonkilencedikét, amikor az Erzsébet-ligetben átadták a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központot, ahol március elsején megnyílt az „Épület, érték, élmény – Munkácsy Karcagon” kiállítás. Elmondhatom, nagyon sikeres volt a hetvennyolc festményből álló tárlat. Számos városi programunk közül megemlíteném februárban a Kolbászízesítő Versenyt, júniusban a Karcagi Birkafőző Fesztivált, augusztusban a Szent István-napot. A Rónai malomban a Munkácsy-kiállítással egyszerre volt látható Sztancsik József fafaragó kiállítása, majd a dr. Fazekas Béla által szervezett S. Kovács Géza festőművész kiállítása. 

Elmondhatjuk, a nyár jól telt, sok rendezvénnyel, sok látogatóval, kegyes időjárással 

– összegzett a vezető.  Azóta pedig már elkezdődött egy újabb tanév, a központ is frissített programsorral várja látogatóit. 

– Szeptembertől újra megszokott nyitvatartási rend szerint működik könyvtárunk. Kollégáim mindent megtesznek azért, hogy a könyvszeretőket minél inkább ki tudják szolgálni. Már készülnek az országos könyvtári napokra rendhagyó órákkal, színes programokkal a gyermek és a felnőtt olvasóknak. Szakköreink októbertől a Dérynében újraindulnak. Az óvodás kortól a felnőtt korosztályig lesznek néptánccsoportjaink. 

Az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubunk is újra lendületet vesz, beindul a sütőszakkörünk, tervezi programjait a Rummikub és a Kvíz Klub is. Szeptemberben Őszindító programot indítottunk az Erzsébet-ligetben. 

A Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ (Sámándob) nagyszínpadán Rúzsa Magdi koncertezett, október harmadikán pedig Török–Magyar Kulturális Kapcsolatok Konferencia helyszíne lesz a Sámándob, és ekkor nyílik meg ott a „Kazakisztán kincsei” kiállítás. Szeptember huszonnyolcadikán, az idősek világnapja alkalmából „Várjatok még Őszirózsák” programunkat az önkormányzattal és az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület karcagi szervezetével rendezzük a városháza díszudvarán – sorolta az intézményvezető. 

Kuhné Nánási Mónika arról is beszámolt, hogy azok, akik az őszi programokra a Déryné második emeleti dísztermébe érkeznek, alig fognak ráismerni a környezetre, hiszen megszépült a terem. 

Nagyon régóta vártunk már erre, augusztusban végre megújulhatott a teljes elektromos hálózat, és a munkákat követően sikerült kifestetni is a termet, ami mostantól szép, új színben pompázik. Folyamatban van a függönyök, illetve az új karnisok beszerzése. 

Szeretnénk még a színpad burkolatát is új szőnyegpadlóval leborítani, hogy minél gyönyörűbb környezetben tudjuk a következő időszak ide tervezett programjait megvalósítani. Szeptember huszonnegyedikén Heit Lóri és zenekara lakodalmas műsora még a földszinti moziteremben lesz, de a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola már a díszterembe tervezi hangversenyét, és indul a szalagavató időszaka is. És ezzel még mindig nem értek véget a központ programjai: október tizenkettedikén traktoros ügyességi versenyünk lesz a Zuglógerben, tizennyolcadikán pedig Jakupcsek Gabriella estje következik a Dérynében, majd számos egyéb program is vár a karcagiakra egészen karácsonyig... 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában