Sakkolimpia

2 órája

Győzelmekkel zárta a sakkolimpiát Demeter Dorina

Három győzelemmel zárta Demeter Dorina a budapesti sakkolimpia utolsó napjait, ezzel a kisújszállási születésű nemzetközi mester teljesítette a világverseny előtt kitűzött célját, és hozta a partijai közel 60%-át.

Kiss Ádám

Demeter Dorina a kéthetes megméretés tizenegy fordulójában összesen kilenc alkalommal ült táblához, két körben kapott pihenőt. Ezeken a mérkőzéseken öt győzelme mellett három vereség és egy remi a mérlege.

Chess concept
Illusztráció
Forrás: Getty Images

A női B válogatott pénteken Kirgizisztánt győzte le 2,5–1,5-re, a Nagykanizsa SE játékosa Aizhan Sezdbekova ellen nyert. Szombaton a Venezuelával szembeni 4–0-s siker során Vicmary Perez Hernandezt múlt felül, a zárónapon  pedig a magyar U25-ös csapat tagja, Sipos Stefánia felett aratott sikert, a B jelű kvintett pedig 3,5–0,5-ra nyert a mieink C jelű ötöse ellen.

A legerősebb férfi válogatott pénteken 2,5–1,5-re kikapott az Egyesült Államoktól, majd remizett Szerbiávala és a záró fordulóban Spanyolországgal is (2–2), ezzel a 11. helyen végzett. A B csapat 3–1-re verte Finnországot, 2,5–1,5-re kikapott Brazíliától, az utolsó napon pedig 3–1-re győzte le a Fülöp-szigetek együttesét. Az U25-ösök 2,5–1,5-re nyertek Madagaszkár és 3,5–1,5-re Új-Zéland ellen, Ausztriától pedig 2,5–1,5-re kaptak ki. 

A legerősebb női válogatott előbb Kanadát győzte le 2,5–1,5-re, majd Vietnámot ugyanilyen arányban végül pedig Spanyolország ellen 3,5–0,5-s vereséget szenvedett, összesítésben pedig a 14. helyen zárt. Az U25-ös csapat remizett Chilével (2–2) és 2,5–1,5-re verte Bolíviát.

A kéthetes versenysorozat sportdiplomáciai szempontból is jelentős siker volt, egy újabb olyan rendezvénynek adott otthont Magyarország, amely miatt hazánk ismét világszintű érdeklődés középpontjába került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában