Labdarúgás

2024.07.25. 07:00

Merészebb célokat is kitűznének Füreden

Rendkívül feszült és idegőrlő tavaszt zárt a Facultas-Tiszafüredi VSE labdarúgó csapata. A március végén indított hosszú hajrának köszönhetően végül bennmaradt Dorcsák Zoltán gárdája, a tíz meccsen át tartó veretlenségi sorozat elegendőnek bizonyult az üdvösséghez. A hétvégén a harmadosztályban ötödik idényét kezdő Tisza-tó-parti alakulat még sosem végzett a mezőny első felében a bajnokság végén, ebben a szezonban szeretnék végre ezt is elérni.

Jegesi László

Dorcsák Zoltán szerint az idei felkészülésnek jobb szájízzel is fogott neki csapata, örömteli érzés volt, hogy ilyen nagy hátrányból sikerült bennmaradniuk az NB III-ban. Úgy vélik, jól sikerült az erősítés is, most már mindenki egy jó rajtra vágyik. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is több játékosuk távozott a Tiszafüredi VSE-től, szám szerint tizenkettő, de tízen érkeztek helyettük.

Tiszafüredi VSE, labdarúgás
A nyáron felforgatták Barzsó Attila (középen) és csapata keretét
Fotó: Gacsal Péter/Tiszafüredi VSE / Forrás: Tiszafüredi VSE

Az edzőnek ez a vérfrissítés már nem meglepő, hiszen minden szezonban vannak olyanok, akik keveset játszanak és a több lehetőség reményében máshol próbálnak szerencsét. Mások a lakhelyük és Tiszafüred közötti utazgatásra unnak rá, a rendre jó teljesítményt nyújtókra viszont szemet vetnek mások is. Megszokták már itt, hogy kicserélődik a fél keret és csak a leghűségesebbek tartanak ki mellettük.

– A nyár azért nehezebb – vallja az edző –, mert ekkor nagyon kevés idő van a csapatépítésre, ráadásul többen is elutaznak nyaralni, sok esetben a próbajátékosok tesztelésére is csak egy-két mérkőzés során van lehetőségünk. Meccsről meccsre alakult a keret, nem lehet azt mondani, hogy már összeszoktak a játékosok, ennek ellenére szeretnénk jobban kezdeni annál, ahogyan általában indítani szoktuk az őszi szezont. Voltak  biztató jelek az edzőmérkőzéseken, reméljük, hogy ez az állomány többre lesz hivatott mint az előző.

– Pechükre azt a Tiszaújvárost kötötték le korábban hétvégi utolsó ellenfélnek, akik ellen kezdik a bajnokságot.

–  Így van, ahogy megtudtuk a sorsolást, már kerestük is egymást, és természetesen lemondtuk a találkozót. A Monostorpályival sikerült megegyeznünk helyettük, akik a Füzesabonnyal szembeni osztályozón maradtak le csak az NB III-ról. Ettől függetlenül jó játékerőt képviselnek, magabiztos győzelmünk a játékosok önbizalmának is jót tett a rajt előtt.

– Úgy hírlik, komolyabb célokat tűztek ki erre a bajnokságra.

– A vezetőség mindig a biztos bennmaradást tartja szem előtt, én most bátrabb lennék, de helyezési számokba tippelése nem bocsátkoznék. Azért sem, mert volt olyan szezonunk korábban, amikor a harmadik helyen is tanyáztunk már, a végén pedig majdnem kiestünk.

A Tiszafüredi VSE játékosmozgása

Távozók: Bertók Márk, Kovalecz Soma, Czimer-Nyitrai Ádám (Nyíregyháza kölcsönből vissza), Bernáth Ákos, Nagy Zsolt (egyaránt Karcag), Ludvig Zsombor (Jászberény), Sallai Tibor (Debrecen, Bestrong), Varga Dániel (Besenyőtelek), Gránicz Patrik (Nagykanizsával tárgyal), Tamás Szabolcs, Antic Dimitrije, Iharos Márkó (még nincs csapatuk).

Érkezők: Bényei Balázs (DEAC), Körösi Norbert (DVSC II.), Kiss Hunor (DVSC), Polyák Dávid (Martfű), Kovács Dániel, Karmacsi Richárd (mindkettő Karcag), Varga Vencel (Debrecen, Bestrong), Pap Zsolt (Cigánd), Dibusz Krisztián (BVSC), Trencsényi Bence (DEAC).

A Tiszafüredi VSE mérkőzései az első három fordulóban

1. forduló: FC Tiszaújváros–Tiszafüredi VSE. 2. forduló: Tiszafüredi VSE–Füzesabonyi SC-Erőss út. 3. forduló: Cigánd SE–Tiszafüredi VSE.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában