Labdarúgás

2024.07.22. 10:00

A nehézségek ellenére megismételné tavalyi helyezését a Szolnoki MÁV

Egy gyengébb ősz után kiváló tavaszt produkált Horváth Csaba csapata, hosszú hajrája végül ötödik helyezést ért az NB III. Délkeleti csoportjában. Több helyi drukkerben és a klubon belül is felmerült, képes lehet-e a következő szezonban az együttes még előrébb végezni, netán hosszabb távon visszakerülni a magasabb osztályba. Ez utóbbi ugyan utópia, a még jobb szereplés azonban nem kizárt, de ehhez egy jó rajt is alapfeltétel lenne, ami a korábbi két évben nem volt a Szolnoki MÁV együttesére jellemző.

Jegesi László

 A szokásos nehézségekkel kellett ezúttal is megküzdenie Horváth Csaba edzőnek és stábjának a Szolnoki MÁV csapatánál. A június 17-i első edzésen, majd még közel két hétig alig volt játékosuk, jónéhányan szabadságukat töltötték. Két fiatal kulcsjátékosuk, Pelles Patrik és Antal Gábor távoztak és az sem hajtja a malmukra a vizet, hogy legalább szeptember végéig nem futballozhatnak hazai környezetben a stadion játékterének felújítási munkálatai miatt.

Szolnoki MÁV, Annus Árpád. NB III, labdarúgás
Annus Árpád (labdával) góljaira idén is számíthatnak a Szolnoki MÁV szurkolói
Fotó: Nagy Balázs

– Azt mindjárt szeretném leszögezni, hogy csapatunk tavaszi teljesítménye jobb volt az elvárhatónál. Szeretnénk ha ez megismétlődne, ám a mostani felkészülés első két hete nem volt éppen gondtalan – avatta be hírportálunkat Horváth Csaba. – Az első gyakorló mérkőzéseken jóval több játékpercet töltöttek a pályán a már rendelkezésünkre állók futballisták, mint ami ideális lett volna. A játékosok edzettségi állapota a mai napig nem egyenlítődött ki emiatt, az egy héttel ezelőtti egri meccsen a győzelem ellenére is voltak erre utaló jelek.

– A pálya rekonstrukció miatt hol lesznek majd a hazai mérkőzéseik?

– Nagy még a bizonytalanság, annyit tudunk, hogy szeptember végéig biztosan nem használhatjuk a stadiont. Szeretnénk felcserélni a pályaválasztói jogot, de az eddigi gyakorlat szerint ezt az MLSZ legfeljebb két alkalommal engedélyezi. Arra is fel kell készülünk tehát, hogy erre az időszakra találjunk egy “hazai” pályát magunknak. Természetesen nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy legalább nyolc mérkőzést mindenképp idegen környezetben kell játszanunk. Nagyon remélem, azonban, hogy átvészeljük majd a kezdeti nehézségeket.

– Antal Gábor és Pelles Patrik távozása mennyire lehet érzékeny veszteség a csapat számára?

– Fiatal koruk ellenére már kulcsjátékosoknak számítottak, ezért hiányoznak majd. Pótlásukat házon belül kell megoldanunk, illetve az Algyőről igazolt Bogdán Bence lehet egyikük helyettese.

– A szurkolók bizonyára kíváncsiak arra, hogy mit remélnek ettől a bajnokságtól.

– Szeretnénk megismételni a tavalyi helyezést, akár felülmúlni is, de ezt nem ígérhetjük. A vezetőség elvárása az első tíz hely valamelyike, ezen belül minél előbb végezni. Az alapcsapatunk, úgyis mondhatnám, hogy a kezdő rendben van, ha nem érnek sérülések bennünket, akkor jók lehetünk. A riválisoknál sok mozgás volt, most még nehéz megmondani, hogy kitől mi várható. Az már biztos, hogy a megszűnt Körösladány helyett a Csepel került hozzánk a Dél-Keleti csoportba.

Játékosmozgások a Szolnoki MÁV csapatánál:

Távozók: Pelles Patrik (Békéscsaba), Antal Gábor (Tiszakécske)

Érkező: Bogdán Bence (Algyő)

Az első három forduló párosítása: 

1. forduló: Martfűi LSE–Szolnoki MÁV. 2. forduló: ESMTK–Szolnoki MÁV. 3. forduló: Csepel TC–Szolnoki MÁV.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában