NB III

2024.07.14. 11:10

Nyert a Tiszaföldvár Dunaújvárosban

Az NB III-ban újoncként július végén bemutatkozó Tiszaföldvár három vereség után legutóbbi edzőmérkőzését már megnyerte, az Orosháza elleni fölényes győzelem aránya még a szakvezetést is meglepte. Tizennégy nappal a rajt előtt még nem alakult ki a végleges keret, ígéretüket szerint jövőhét végére lesz teljes állományuk névsora.

Jegesi László

Dunaújvárosban is érte őket egy kisebb meglepetés, az NB III-ból most kiesett ellenfelük nagyon fiatal gárdával állt ki, amely ellen elsősorban a támadások felépítését tudta gyakorolni Erős Károly csapata.

Close-up of soccer ball on field,Romania
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Dunaújváros–Tiszaföldvár SE 0–3

Tiszaföldvár: Krnács – Antman, Szabó Cs., Lestyán, Fehér Zs., Háda, Ruzsa, Bojtos, Kálmán Sz., Babolek, Oláh. Csere: Borgulya, Fődi, Bánki-Horváth G., Sági, Fehér L. Edző: Erős Károly.

Gólszerzők: Bojtos, Oláh Á., Sági M.

Az NB III Dél-Nyugati csoportjából kipottyant Dunaújváros zömmel fiatal játékosokkal töltötte fel keretét, akiket csupán egy-két tapasztaltabb labdarúgóval egészített ki. Ennek megfelelően a Tiszaföldvár irányította a háromszor harminc perces találkozót, így a támadások felépítésének gyakorlására terelődött a hangsúly. A szervezetten és fegyelmezetten védekező hazaiak sokáig ellenálltak ugyan, de a tiszazugiak győzelmét nem tudták megakadályozni.

A gyakorláson túl egy jó hétvégi terhelésnek is megfelelt a mérkőzés, érződött, hogy folyamatosan fejlődik az együttes. Ugyanakkor nagyon kevés a hátralévő idő a bajnokság kezdetéig és sok még a megoldandó feladat. Folyamatosan áll össze a keret, de mivel sokan csak az osztályozó meccsek után vehettek ki szabadságot, nem értek egy szintre – elsősorban erőnlét tekintetében – a játékosok. Az újak sem egyforma erőállapotban érkeznek, a taktikai elemek begyakorlásához és az ideális felállási forma kialakításához is időre van még szükségük az edzőnek.

A másodosztályú Békéscsaba elleni jövő hétvégi főpróba már jobban árulkodik majd arról, hol is tart a felkészülésben Erős Károly együttese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában