Óriási siker

2024.07.26. 11:25

Világbajnokságon taroltak a miklósi mazsorettek– videóval

A napokban, július 18-tól 21-ig tartották a franciaországi Agenben a Mazsorett Sport Világbajnokságot, melyen a törökszentmiklósi Red Dance Mazsorett Csoport és Sportegyesület is indult. A miklósi mazsorettek egyéniben és csoportban is taroltak, 5 világbajnoki címmel térhettek haza.

Molnár-Révész Erika

Ötször állhattak a dobogó legfelső fokára a miklósi mazsorettek, vagyis a Red Dance Mazsorett Csoport és Sportegyesület versenyzői a Franciaországban rendezett nemzetközi mazsorettversenyen. A Mazsorett Sport Világbajnokságot Agenben tartották, július 18-tól 21-ig zajlott a nagyszabású megmérettetés. 

miklósi mazsorettek, világbajnokság
Tarolt a nemzetközi megméretésen a miklósi mazsorettek, a csapat tagjai öt kategóriában lettek világbajnokok
Fotó: Beküldött

Taroltak a miklósi mazsorettek a versenyen 

Bognár Hanna cadet szóló bot kategóriában szerzett aranyérmet, Rékasi Regina junior szóló bot kategóriában lett világbajnok. A Seregély Laura és Rékasi Regina duó szintén világbajnoki címet ért el, ahogy miniformációban a Sándor Jázmin, Tamási Boglárka Lili, Berényi Anna, Seregély Laura és Rékasi Regina alkotta csapat is. 

Szintén aranyérmet ért junior zászló miniformáció kategóriában a Rékasi Regina, Seregély Laura, Sándor Jázmin, Tamási Boglárka Lili, és Berényi Anna formáció produkciója. 

Emellett a csapat junior mix miniformációban az előkelő harmadik helyet szerezte meg, Seregély Laura szólóban junior pompon, valamit junior free baton kategóriában pedig bronzéremmel térhetett haza. 

A kezdeti nehézség ellenére óriási sikert értek el

A Red Dance Mazsorett Csoport és Sportegyesületet 2023 októberében indította útjára az elnök, Piroska Attila edző. A csapat tagjai a korábbi országos versenyeken elért eredmények révén jutottak tovább a nemzetközi megmérettetésre.

– Egy ilyen nemzetközi versenyen való részvétel nem minden csapatnak, egyesületnek adatik meg. Miután indulás után lerobbant a buszunk, nagyon kétségbeestünk, ám sok-sok segítséggel, ha kalandos úton is, de eljutottunk a célunkhoz. Így kezdtünk neki a versenynek... álmomban sem gondoltam volna hogy ilyen gyönyörű eredményekkel térhetünk haza! Nagyon hálás vagyok a segítőinknek, és nem utolsósorban annak a csodálatos szülői gárdának, akik mindig mellettünk álltak – mondta a versenyről az edző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában