Labdarúgás

2024.07.23. 07:00

A Martfű helyi és környékbeli fiatalokra épít a következő szezonban is

A jól sikerült hajrának is köszönhetően (négy meccséből hármat is megnyert a Martfű) végül meghosszabbította tagságát a tavaly még újoncnak számító gárda, és a tizedik helyen végzett a bajnokságban. A biztos bennmaradás megnyugvást hozott számukra, és megerősítette a klubbot abban a meggyőződésében, hogy a jövőben is elsősorban helyi és környékbeli fiatalokkal próbálja hosszútávon megőrizni helyét az NB III-ban.

Jegesi László

Nem helyezésben gondolkodnak tehát Martfűn, azt szeretnék, hogy a mostani és a majdani játékosaik is jól érezzék magukat náluk, és tegyenek meg minden tőlük telhetőt a minél jobb szereplés érdekében. Inkább az ő képzésükbe, fejlesztésükbe tesznek energiát, mintsem messziről érkezett labdarúgókba pumpáljanak sok pénzt. Mindössze három olyan játékosuk van jelenleg, akik távolabbról érkeztek, úgy gondolják, hogy ez még belefér. Szeretne a vezetőség ezen a úton maradni később is, a bő keretre pedig azért van szükségük, mert a hosszú szezon alatt sok mérkőzést játszanak.

martfű mérkőzései, labdarúgás
Összecsiszolódott a martfűi csapat a felkészülés alatt 
Fotó: Nagy Balázs

– Hogy sikerült a felkészülésük, mit mutattak az edzőmérkőzések? – kérdeztük az edzőt, Koncz Zsoltot.

– Szinte minden a tervek szerint alakult, a gyakorlómeccsek körülbelül azt hozták, amire számítani lehetett. Télen sok ilyen találkozót megnyertünk, mégis rosszul sikerült a tavasz egy szakasza. Ezúttal voltak jobb és gyengébb mérkőzéseink is, de mindig azon volt a hangsúly, hogy csiszolódjon eggyé a csapat. Az együttes magja megmaradt, de sokan is érkeztek, zömmel fiatalok, akik kevésbé tapasztaltak ugyan, de a jövőt jelenthetik Martfűn. Néhány rutinosabb játékosunk van csupán, akik segítségével a húsz év körüli labdarúgóink tovább fejlődhetnek. Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy senkit nem küldtünk el, akik távoztak, azok nem vállalták már a magasabb osztályt. Olyanok is akadtak, akik például a fejlődésük és az állandó játéklehetőség miatt igazoltak eggyel lejjebb. De őket visszavárjuk, annak örülnénk a legjobban, ha úgy teljesítenének, hogy fél vagy egy év múlva újra a sorainkban tudhassuk őket.

– Immár öt NB III-as csapata is van vármegyénknek, korábbi riválisuk a Tiszaföldvár is feljutott.

– Köszöntjük őket a mezőnyben, de igazából az lenne üdvözítő, ha lenne egy kiemelkedőbb együttese is a térségnek, mondjuk a Szolnok, ahová mi és a többiek is feladhatnánk az arra érdemes labdarúgóinkat évről évre.

– Milyennek tartja a sorsolásukat?

– Alapvetően jónak, de egységesebb, kiegyenlítettebb lett a harmadosztály mezőnye, ahol nem lesznek majd előre lefutott mérkőzések. Remélem, hogy a bajnoki rajton a Szolnoki MÁV ellen sem lesz az. Az első forduló után a Vasas második csapatával, majd a Hódmezővásárhellyel találkozunk, de nem szabad azzal foglalkoznunk túl sokat, hogy ki az ellenfél. Stabil együttest szeretnénk építeni, és továbbra is bizonyítani, hogy helyünk van ebben a bajnokságban.

Martfűi játékos­mozgások

Érkezők: Horváth Krisztián, Zsíros Benjámin, Máté Márk, Boros Dominik (Szolnoki MÁV), Prozlik Ádám (Tiszasziget), Ladányi Tamás (Kecskemét), Mészáros Gyula (Gesztely), Laczkó Mátyás (Szent István, Budapest), Méhesi Milán (Rákóczifalva), Polónyi Zsombor (Szajol).

Távozók: Mlinárcsik Áron (ESMTK), Sindel Roland (Szarvas), Szabó Tamás (Szajol), Benedek Zsolt (alacsonyabb osztály).

A Martfű mérkőzései az első három fordulóban

1. forduló: Martfűi LSE–Szolnoki MÁV. 2. forduló: Vasas II.–Martfűi LSE. 3. forduló: Martfűi LSE–Hódmezővásárhelyi FC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában